Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Νοε-2017 15:49

  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας αποτέλεσε αντικείμενο της συνεδρίασης της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας αποτέλεσε αντικείμενο της συνεδρίασης της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣΑ (Global Strategy Group) που πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Νοεμβρίου στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ηλίας Ξανθάκος.
   
  Το θέμα της συνεδρίασης ήταν: "Πρωτοφανής Αδυναμία Πρόβλεψης: Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Το μέλλον των θέσεων εργασίας και του εμπορίου σε έναν ψηφιοποιημένο κόσμο" (Unprecedented Unpredictability: Digital Transformation - The Future of Jobs and Trade in a Digitalised World). Στην τρέχουσα περίοδο τεχνολογικής επανάστασης, ο ΟΟΣΑ μελετά πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιδρά στην παραγωγικότητα, στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευημερία των πολιτών.
   
  Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν ιδιαίτερα: (α) οι ευκαιρίες και προκλήσεις που συνεπάγεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την εργασία, την κοινωνική πολιτική και τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, (β) πώς επιδρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της φορολογίας, του εμπορίου και του ανταγωνισμού, και (γ) πώς τα κράτη-μέλη μπορούν να βελτιώσουν το διεθνές πλαίσιο εμπορίου και επενδύσεων ώστε τα οφέλη να κατανέμονται σε όλους τους πολίτες. Σε κλειστή συνεδρίαση συζητήθηκαν, επίσης, και εσωτερικά οργανωτικά θέματα του ΟΟΣΑ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων