Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Σεπ-2017 20:38

  Ρωσία: Οι γυναίκες αμείβονται 26% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλγκα Γκολοντέτς δήλωσε σήμερα ότι οι αμοιβές των γυναικών στην Ρωσία είναι κατά 26% μικρότερες των αμοιβών που παίρνουν οι άνδρες.

  Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία ως προ τις αμοιβές γυναικών και ανδρών υστερεί σε σχέση με πολλές άλλες χώρες. Ο μέσος μισθός των ανδρών με βάση τα στοιχεία του 2015 έφθανε τις 38.600 ρούβλια (περίπου 600 ευρώ) και των γυναικών τις 28.000 ρούβλια (περίπου 420 ευρώ). Η μικρότερη διαφορά στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών παρατηρείται στον εκπαιδευτικό τομέα.

  Η Γκολοντέτς επεσήμανε επίσης ότι οι γυναίκες στην Ρωσία απασχολούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, αλλά το ποσοστό της εκπροσώπησης τους στα όργανα εξουσίας , σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με τις κοινωνικές παροχές και τις προοπτικές της χώρας παραμένει χαμηλό. Ως προς το ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στην Βουλή, η Ρωσία σε σχέση με τις άλλες χώρες βρίσκεται στην εκατοστή θέση. "Στην Κρατική Δούμα (Βουλή-σ.σ.) οι γυναίκες εκπροσωπούν το 15% , ενώ στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το 17%" είπε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης , επισημαίνοντας ότι "στην κυβέρνηση οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό 10%, δηλαδή είναι τρεις γυναίκες ανάμεσα στα 31 μέλη της κυβέρνησης".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ