Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Σεπ-2017 14:57

  Τουρκία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τουρκία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα

  Η τουρκική κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια σταθερά, όπως αναμενόταν, για να επιβραδύνει τον πληθωρισμό που διαμορφώνεται σε διψήφιο ποσοστό, ενώ η οικονομική ανάπτυξη παραμένει ισχυρή.

  Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το επιτόκιο επαναγοράς μίας εβδομάδας στο 8%. Διατήρησε το επιτόκιο χορηγήσεων μιας ημέρας στο 9,25% και το επιτόκιο δανεισμού μιας ημέρας στο 7,25%.

  Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αναμενόταν να διατηρήσει όλα τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής σήμερα, σύμφωνα με 10 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.

  "Η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για την επίτευξη του στόχου της σταθερότητας των τιμών. Η σφικτή τάση της νομισματικής πολιτικής θα διατηρηθεί μέχρι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό να παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση", αναφέρει η κεντρική τράπεζα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:22 24/09

  Χώρα για γερά επιχειρηματικά νεύρα η Τουρκία

  Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ Βερολίνου - Άγκυρας έχουν αφήσει αποτύπωμα και στις επιχειρηματικές σχέσεις. Το κλίμα ανασφάλειας αναστέλλει νέα επενδυτικά σχέδια. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες απλά...

  18:55 19/09

  Η Άγκυρα προειδοποιεί για ξέσπασμα παγκόσμιας σύρραξης στην περίπτωση διάλυσης του Ιράκ και της Συρίας

  Η Άγκυρα κλιμάκωσε σήμερα την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα που έχει κηρύξει η αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν για την ανεξαρτησία της περιοχής στις 25 Σεπτεμβρίου.

  21:45 17/09

  Η Άγκυρα στέλνει στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό στα σύνορα με τη Συρία

  Επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή, το Anadolu έγραψε ότι η ανάπτυξη αυτών των στρατιωτικών δυνάμεων έγινε στο πλαίσιο της αποστολής ενισχύσεων των στρατευμάτων που βρίσκονται σταθμευμένα κατά μήκος...