Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Σεπ-2017 15:26

  Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία υπέρ τωνς προτάσεων Juncker για περιορισμό εξαγορών εταιρειών της ΕΕ από Κίνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία υπέρ τωνς προτάσεων Juncker για περιορισμό εξαγορών εταιρειών της ΕΕ από Κίνα

  Οι Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία χαιρέτισαν από κοινού μια πρόταση του επικεφαλής της Κομισιόν Jean-Claude Juncker να περιοριστεί η ικανότητα της Κίνας να αγοράζει ευρωπαϊκές εταιρείες στους κλάδους των υποδομών, υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας.

  Στην ομιλία του για State of the Union, ο Juncker παρουσίασε προτάσεις για ένα επενδυτικό εποπτικό πλαίσιο.

  Στόχος της είναι να δώσει στα κράτη-μέλη της ΕΕ ένα μέσο για να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις άμεσων ξένων επενδύσεων σε στρατηγικά assets, συγκεκριμένα εάν πραγματοποιούνται από κρατικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που επιδοτούνται από το κράτος.

  "Οι Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία χαιρετίζουν θερμά τις προτάσεις της Κομισιόν ως ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ίσων όρων ανταγωνισμού στην Ευρώπη", αναφέρει κοινή δήλωση που δημοσίευσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

  Η υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων της Brigitte Zypries δήλωσε πως το Βερολίνο ενδιαφέρεται για τις ξένες επενδύσεις, όταν λαμβάνουν χώρα με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  00:08 23/09

  Moody's: Υποβάθμισε τη Μεγάλη Βρετανία σε Aa2 από Aa1

  Προβληματισμός για την πολυπλοκότητα των διαπραγματεύσεων του Brexit. Η Moody's αναμένει να συνεχιστεί η αποδυνάμωση των δημόσιων οικονομικών, γεγονός που συνδέεται εν μέρει με την οικονομική...

  18:38 13/09

  DW: Όραμα και ...συναίσθημα από τον Γιούνκερ

  Ίσως ο καλύτερος Ζαν Κλωντ Γιούνκερ των τελευταίων ετών: μιλώντας στο Στρασβούργο για την "κατάσταση της Ένωσης" ο πρόεδρος της Κομισιόν σκιαγραφεί τις μελλοντικές προκλήσεις στην Ευρώπη.