Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Σεπ-2017 15:42

  BDI: Μεγαλύτερη του 2% αναμένεται η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  BDI: Μεγαλύτερη του 2% αναμένεται η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος

  Η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό μεγαλύτερο του 2% φέτος με βάση προσαρμοσμένες τιμές με τις ημερολογιακές επιδράσεις, που θα αποτελεί τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης στα έξι χρόνια, ανακοίνωσε η γερμανική βιομηχανική ένωση BDI, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας.

  Αντλώντας τις προβλέψεις του από τους στενούς δεσμούς με περισσότερες από 100.000 μεγάλες, μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της μεταποιητικής βιομηχανίας, που απασχολούν μαζί περισσότερους από 8 εκατ. εργαζόμενους, το BDI βλέπει πιο αισιόδοξα στοιχεία από αυτά που προβλέπει το υπουργείο Οικονομίας.

  "Η γερμανική οικονομία ανακάμπτει", αναφέρει η BDI στο τριμηνιαίο οικονομικό της report. Τώρα αναμένει ότι το μη προσαρμοσμένο ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 1,8% φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,5%.

  "Προσαρμοσμένο για ημερολογιακές επιδράσεις, αυτό αντιστοιχεί σε ένα ρυθμό ανάπτυξης ελαφρώς υψηλότερο του 2%", ανακοίνωσε η BDI, προσθέτοντας ότι ο βασικός λόγος για το βελτιωμένο outlook ήταν η παγκόσμια ανάκαμψη.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ