Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Αυγ-2017 19:35

  Moody’s: Θετική αξιολόγηση της πιστωτικής επέκτασης των κυπριακών τραπεζών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Moody’s: Θετική αξιολόγηση της πιστωτικής επέκτασης των κυπριακών τραπεζών

  Θετικά αξιολογεί ο οίκος Moody's την πιστωτική επέκταση των κυπριακών τραπεζών.
   
  Στην πιστωτική ανασκόπηση που εξέδωσε σήμερα ο οίκος, σημειώνει την αυξημένη ζήτηση δανείων, ειδικά οικιστικών και επιχειρηματικών, που γίνεται στην έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων της Κεντρικής Τράπεζας. Ο οίκος Moody's υποδεικνύει ότι "η αύξηση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών, επειδή θα υποστηρίξει την παραγωγή εσόδων, θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των κερδών πριν από τις προβλέψεις που καταγράφουν πτώση και θα ενισχύσουν τους αδύναμους ισολογισμούς".
   
  Οι τράπεζες, προστίθεται, αναμένουν ότι η ζήτηση για δάνεια από μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες και για οικιστικούς σκοπούς, θα αυξηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2017 και αναμένουν ότι δεν θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις και οι όροι δανεισμού που έγιναν πιο αυστηροί το 2014 και πλέον έχουν σταθεροποιηθεί.

  Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η ζήτηση για οικιστικά δάνεια αυξάνεται, καθώς ανακάμπτει η αγορά ακινήτων, με τις άδειες οικοδομής που έχουν εκδοθεί τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017 να φτάνουν στο ψηλότερο σημείο από την εποχή της τραπεζικής κρίσης του 2013.
   
  "Αναμένουμε ότι ο όγκος των νέων δανείων φέτος, θα είναι ο μεγαλύτερος από το 2013", σημειώνει ο οίκος Moody's.
   
  Προστίθεται ότι τα νέα δάνεια, εξαιρουμένων των αναδιαρθρώσεων, φτάνουν συνολικά το 1,6 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, ποσό ίσο με το 67% των νέων δανείων του 2016.
   
  Τέλος, σημειώνεται ότι για τις κυπριακές τράπεζες που αξιολογεί ο οίκος Moody's, τα προβληματικά δάνεια ανέρχονταν στο 48% του συνολικού δανεισμού τον Δεκέμβριο του 2016.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων