Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Ιουλ-2017 13:22

  Reuters: Ο Οκτώβριος πιο πιθανή ημερομηνία απόφασης για το QE από την ΕΚΤ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Reuters: Ο Οκτώβριος πιο πιθανή ημερομηνία απόφασης για το QE από την ΕΚΤ

  Οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ δηλώνουν πως ο Οκτώβριος είναι πιο πιθανή ημερομηνία για να αποφασιστεί το μέλλον των αγορών assets της ΕΚΤ και θεωρούν ότι ο Δεκέμβριος, μια επιλογή που είχε αναφερθεί, ως πολύ μακριά, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

  Λίγα βασικά στοιχεία θα γίνουν διαθέσιμα πριν από τη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου και οι φορείς χάραξης πολιτικής μπορεί επίσης να μην κάνουν σημαντικές αλλαγές πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, τον μεγαλύτερο επικριτή του QE της ΕΚΤ, τόνισαν οι πηγές στο πρακτορείο.

  "Όλα τα στοιχεία δείχνουν τον Οκτώβριο", ανέφερε μία πηγή. "Θα υπάρξουν λίγα που θα πρέπει να αποφασιστούν το Σεπτέμβριο, και ο Δεκέμβριος είναι πολύ μακριά".

  Αντιμέτωπη με χαμηλό πληθωρισμό και αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, η ΕΚΤ χρειάζεται να λύσει ένα δίλημμα στους επόμενους μήνες καθώς το πρόγραμμα αγοράς assets αναμένεται να λήξει στο τέλος του έτους.

  Όντως ο Draghi έχει ήδη επισημάνει ότι η βελτίωση της ανάπτυξης από μόνη της θα υποστηρίξει το δανεισμό, που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να περιορίσει το δικό της πρόγραμμα τόνωσης και να διατηρήσει το επίπεδο διευκόλυνσης αμετάβλητο.

  Αυτό έχει τροφοδοτήσει τις προσδοκίες για μια επικείμενη απόφαση και οι αναλυτές πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης είχαν θεωρήσει ότι ο Σεπτέμβριος είναι η πιο πιθανή ημερομηνία.

  "Δεν θα ήταν έξυπνο να περιμένουμε πάρα πολλά το Σεπτέμβριο", πρόσθεσε άλλη μία πηγή.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ