Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 10:23

  Telenor: Προς αγορά ιδίων μετοχών, ζημιές στο β΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Telenor: Προς αγορά ιδίων μετοχών, ζημιές στο β΄ τρίμηνο

  Η νορβηγική τηλεπικοινωνιακή Telenor ASA ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ζημιές στο β΄ τρίμηνο, αλλά μετά από τα έσοδα των τελευταίων πωλήσεων σε συνδυασμό με τον ισχυρό ισολογισμό, η εταιρεία ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Sigve Brekke δήλωσε πως "ήμασταν σε θέση να μειώσουμε το κόστος μας κατά 0,6 δισ. νορβηγικές κορόνες (73 εκατ. δολάρια) και διαπιστώσαμε επέκταση του περιθωρίου σε όλες τις επιχειρηματικές μας μονάδες. Η ευρωστία των νορβηγικών μας δραστηριοτήτων, η ισχυρή αύξηση των εσόδων στο Μπαγκλαντές και η επιστροφή στην ανάπτυξη στην Ταϋλάνδη, ήταν μεταξύ των highlights του τριμήνου".

  Η εταιρεία τόνισε πως εντείνει τις φιλοδοξίες της όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το περιθώριο των EBITDA του 2017 στο 38%-39% από το περίπου 37%.

  Αναμένει ακόμη αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 1%-2% και μια αναλογία κεφαλαιακών δαπανών/πωλήσεις, στο 15%-16%.

  Στη διάρκεια της περιόδου ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 167 εκατ. κορόνων έναντι των κερδών 1,11 δισ. κορόνων πριν από ένα χρόνο.

  Τα έσοδα του β΄ τριμήνου αυξήθηκαν στις 31,47 δισ. κορόνες από τις 30,93 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, ενώ το περιθώριο των EBITDA αυξήθηκε στο 40,4% από το 36,8%.

  Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές 1,41 δισ. κορόνων και έσοδα 31,26 δισ. κορόνων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ