Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιουλ-2017 13:41

  Αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΑΕΠ της η Κίνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΑΕΠ της η Κίνα

  Η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει το ΑΕΠ της χώρας, συμπεριλαμβάνοντας τη συμβολή του τομέα της υγείας, του τουρισμού και της "νέας οικονομίας".

  Τη Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοινώνει τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου και δεν ήταν ξεκάθαρο εάν η νέα μέθοδος θα είχε οποιαδήποτε επίδραση στα στοιχεία αυτά.

  Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως η νέα μέθοδος θα ισχύει "από τώρα και στο εξής". Πρόσθεσε πως η πλήρης εφαρμογή αναμένεται να είναι μια "σταδιακή διαδικασία", καθώς κάποιες προτεινόμενες αλλαγές δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, όπως τα μέτρα που αποτυπώνουν την ανάπτυξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

  Η αναθεώρηση στόχο έχει να διευκολύνει τις "νέες αλλαγές" στην οικονομική δραστηριότητα της Κίνας και να ευθυγραμμίσει καλύτερα τη μέθοδο υπολογισμού της με τα διεθνή πρότυπα.

  Η τελευταία φορά που η Κίνα αναθεώρησε τον τρόπο υπολογισμού του ΑΕΠ της ήταν το 2002.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:37 19/07

  Κίνα-ΗΠΑ: Αρχίζει σήμερα ο πρώτος κύκλος του διμερούς οικονομικού διαλόγου

  Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Ουάνγκ Γιανγκ κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να προχωρήσουν στην χαλάρωση των περιορισμών κατά της Κίνας και να επιτρέψουν στις δύο χώρες να εκμεταλλευτούν την...

  08:50 17/07

  Με ρυθμό 6,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας

  Απροσδόκητη ανθεκτικότητα εμφάνισε η κινεζική οικονομία στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι προσπάθειες του Πεκίνου να συγκρατήσουν τη χρηματοπιστωτική μόχλευση και την κερδοσκοπία στον κλάδο των ακινήτων, είχε ...