Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 17:03

  Κίνα: Λεπτομερείς κανονισμοί για την αποτροπή παραβίασης στατιστικών στοιχείων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κινεζική κυβέρνηση υπέβαλε μία ρύθμιση σχετικά με την εφαρμογή του αναθεωρημένου Νόμου της Στατιστικής, η οποία σκοπό έχει την αποτροπή της παραποίησης των επίσημων στοιχείων.

  Ο κανονισμός που υποβλήθηκε υπό τύπον διατάγματος και υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, θα εφαρμοσθεί από την 1η Αυγούστου 2017, απαιτεί την τυποποίηση των στατιστικών ερευνών από την πηγή και παραθέτει τις προδιαγραφές για το πώς θα οργανώνονται και θα διεξάγονται οι έρευνες.

  Σύμφωνα με τον κανονισμό θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές στους υπαλλήλους και το προσωπικό που θα παρεμβαίνει στις κυβερνητικές στατιστικές εργασίες και χειρίζεται ή κατασκευάζει δεδομένα. Ο τελευταίος αναθεωρημένος Νόμος της Στατιστικής τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2010.

  Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο νόμο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και θεσμικοί ηγέτες δεν έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν δεδομένα που συλλέγονται από τους εργαζόμενους στη στατιστική υπηρεσία, ενώ πρέπει να διατηρούνται οι πρωτότυπες εγγραφές και παράλληλα να βελτιώνεται η διαχείριση των δεδομένων.

  Για να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα των δεδομένων και η αξιοπιστία, τα τελευταία χρόνια η χώρα παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη διαχείριση των στατιστικών εργασιών, μεταξύ των οποίων η βελτίωση του νομικού πλαισίου και η τιμωρία για παραβιάσεις οικονομικών δεδομένων.

  Τον Απρίλιο, η Κίνα συνέστησε μία ειδική μονάδα επιβολής του νόμου στο πλαίσιο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την πρόληψη, διερεύνηση και δίωξη των κατασκευασμένων δεδομένων. Πέρυσι, το γραφείο ερεύνησε 15 περιπτώσεις μεγάλων στατιστικών παραβιάσεων, τιμωρώντας πάνω από 10 άτομα σε κάθε περίπτωση.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:15 24/06

  Σε γεωλογικό συναγερμό η Κίνα

  Μετά την κατολίσθηση που έγινε στην επαρχία Σετσουάν, στα νοτιοδυτικά της χώρας κι ενώ τουλάχιστον 140 άνθρωποι αγνοούνται.

  14:05 23/06

  Κϊνα: Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών οι εισαγωγές αργού

  Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο διαμορφώθηκαν οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας το Μάιο, καθώς τα διυλιστήρια ήταν πρόθυμα να επωφεληθούν από τα ακόμη υγιή περιθώρια διύλισης, λόγω των χαμηλών...

  08:06 20/06

  Προσκόμματα Κίνας στην ΕΕ μέσω Αθήνας;

  Η πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας να μπλοκάρει επικριτική δήλωση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, καθώς και το προσφυγικό ζήτημα ενόψει G20, απασχολούν τον γερμανόφωνο τύπο της Τρίτης.