Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουν-2017 09:32

  Αναμένατε περαιτέρω πτώση της στερλίνας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αναμένατε περαιτέρω πτώση της στερλίνας

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:34

  Το βρετανικό νόμισμα θα μπορούσε να βιώσει περαιτέρω απότομη πτώση καθώς τα τελικά αποτελέσματα των βρετανικών βουλευτικών εκλογών δείχνουν μια μετέωρη βουλή και κανέναν σαφή νικητή. Οι επενδυτές φοβούνται ότι το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια νέα περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας που θα καταστήσει δυσκολότερο για το Ην. Βασίλειο να διασφαλίσει μια ευνοϊκή συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ.

  Όπως αναφέρει στο CNBC ο Peter Chia, αναλυτής της UOB Group, η κίνηση του νομίσματος δεν θα είναι αντίστοιχη με αυτή που παρατηρήθηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit πέρυσι, αλλά και πάλι προβλέπει μια σημαντική πτώση αν τα αποτελέσματα δείξουν μια μετέωρη κυβέρνηση.

  "Σε σχέση με την ημέρα της απόφασης του Brexit, όπου η στερλίνα υποχώρησε 11% ενδοσυνεδριακά, ένα εκλογικό αποτέλεσμα είναι απίθανο να έχει την ίδια βαθιά επίδραση στην οικονομία και στο νόμισμα που είχε το Brexit", ανέφερε.

  "Μια κίνηση της μισής περίπου κλίμακας αυτή τη φορά, μπορεί να μας οδηγήσει στα 1,2100 δολάρια. Πριν από αυτό, η ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου φαίνεται ότι θα δοκιμάσει το σημείο στήριξης των 1,2515 δολαρίων", πρόσθεσε ο ίδιος.

  Η στερλίνα διαμορφώθηκε στο χαμηλό των 1,2782 δολαρίων αμέσως μετά τα exit polls. Στη συνέχεια βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 1,2636 δολάρια, που σημαίνει ότι επέστρεψε στα επίπεδα που βρισκόταν πριν τις 18 Απριλίου, την ημέρα που η Theresa May προκήρυξε τις εκλογές σε μια προσπάθεια να πάρει μια πιο ισχυρή εντολή ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

  Αυτή την ώρα περιορίζει τις απώλειες έναντι του δολαρίου, χάνοντας 1,37%, στα 1,2775 δολάρια και συνεχίζει με έντονες διακυμάνσεις.

  Διαβάστε ακόμη:

  *Στον "κατήφορο" η στερλίνα μετά τα βρετανικά exit polls

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ