Οι ηγέτες των Σύρων ανταρτών βρίσκονται σε μυστικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στο Χαλέπι, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης που επικαλούνται οι Financial Times, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που δείχνει πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν στο περιθώριο σε μερικές από τις πιο καίριες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Τέσσερα μέλη της αντιπολίτευσης από τη Βόρεια Συρία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών είπαν στους FT ότι η Τουρκία έχει διαμεσολαβήσει για τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Άγκυρα, με τη Μόσχα. Όπως αναφέρουν οι συνομιλίες έχουν επικεντρωθεί στη διαπραγμάτευση μίας συμφωνίας για τον τερματισμό των συγκρούσεων στο Χαλέπι.

"Οι Ρώσοι και οι Τούρκοι συνομιλούν χωρίς τις ΗΠΑ τώρα. Η Ουάσιγκτον είναι εντελώς αποκλεισμένη από αυτές τις συνομιλίες και δεν γνωρίζει καν τι συμβαίνει στην Άγκυρα", αναφέρει μία εκ των πηγών. 

Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι των ανταρτών συναντούνται με τους Ρώσους, πηγές με γνώση των μυστικών συνομιλιών αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει τόσο μεγάλος αριθμός ομάδων της αντιπολίτευσης.