Με αντίποινα απειλεί τη Βρετανία η Ρωσία, μετά την απόφαση της βρετανικής τράπεζας NatWest να παγώσει τους λογαριασμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Russia Today, προσθέτοντας άλλο ένα στοιχείο διαμάχης στη σχέση των δύο χωρών που ομολογουμένως βρίσκεται σε κρίση.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova δήλωσε σήμερα ότι η χώρα της βρίσκεται σε επαφή με τη Βρετανία για το θέμα, μια ημέρα μετά την προειδοποίησή της ότι οι αρχές της Μόσχας θα απαντήσουν "με πρακτικό τρόπο στην κίνηση αυτή.

Σημειώνεται ότι η NatWest, που είναι κομμάτι της κρατικής Royal Bank of Scotland ενημέρωσε με επιστολή της τη Δευτέρα τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι λογαριασμοί θα κλείσουν έως τις 12 Δεκεμβρίου, χωρίς να εξηγεί τον λόγο αυτή της απόφασης.

Μετά από αυτό η αρχισυντάκτρια του RT, Margaret Simonyan, έγραψε στο Τwitter: "Έχουν κλείσει τους λογαριασμούς μας στη Βρετανία. Όλους τους λογαριασμούς. Η απόφαση αυτή δεν είναι υπό συζήτηση. Ζήτω η ελευθερία του λόγου! "

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα έκανε ένα βήμα πίσω την Τρίτη και σε e – mail της προς το RT ανέφερε ότι επανεξετάζει το ζήτημα.