Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, δηλώνει έτοιμος να υποδεχτεί οποιονδήποτε Αμερικανό υποψήφιο για πρόεδρος που επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τη χώρα του, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το Κρεμλίνο, μετά από τις αναφορές Donald Trump ότι πιθανόν να επισκεφτεί τη Ρωσία, εάν κερδίσει στις εκλογές.

"Θέλω να υπενθυμίσω τις δηλώσεις του προέδρου Putin ότι είναι έτοιμος να υποδεχτεί όποιον υποψήφιο που θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις και τον διάλογο μεταξύ των χωρών μας", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, όπως μεταδίδει το Reuters. "Η Μόσχα είναι έτοιμη να αντιδράσει θετικά σε κάθε προσπάθεια για διάλογο", σημείωσε.

Πάντως, όσον αφορά στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης, το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι δεν αναμένει πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, στο Βερολίνο. Όπως ανέφερε ο Peskov, στόχος των συζητήσεων είναι η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης και ο εντοπισμός των εμποδίων στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ.