Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 14:35

  Στο "μικροσκόπιο" της Κομισιόν ο ιταλικός προϋπολογισμός

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο "μικροσκόπιο" της Κομισιόν ο ιταλικός προϋπολογισμός

  Την αποστολή προειδοποιητικής επιστολή προς την Ιταλία, για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το επόμενο έτος, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως σημείωσε αξιωματούχος της Ε.Ε., τον οποίο επικαλείται το Reuters, υποδηλώνοντας πως το δημοσιονομικό κενό ενδέχεται να υπερβαίνει τα όρια που τίθενται από την Ε.Ε..

  Σημειωτέον πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Matteo Renzi, ανακοίνωσε το σχέδιο του προϋπολογισμού που στόχο έχει την αναζωογόνηση της οικονομίας, εν όψει και του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο και μπορεί να καθορίσει το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας. Η Κομισιόν αξιολογεί το προσχέδιο και ενδέχεται να αποστείλει προειδοποιητική επιστολή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στη χώρα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παραβίασης των ευρωπαϊκών κανονισμών.

  "Ακόμη αξιολογούμε τον ιταλικό προϋπολογισμό", είπε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση. 

  Η Κομισιόν αξιολογεί, μεταξύ άλλων, εάν η Ιταλία μπορεί να αυξήσει τα έσοδα που προβλέπονται στο σχέδιο και τι περιθώριο υπάρχει για τις δαπάνες για το μεταναστευτικό και για την αποκατάσταση των προβλημάτων από τον σεισμό του Αυγούστου. 

  Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη δύναμη να απορρίψει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, εντός δύο εβδομάδων, παρ’ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει, μέχρι στιγμής, ποτέ, αυτό το εργαλείο. Το 2014, είχε αποστείλει προειδοποιητήρια επιστολή στην Ιταλία, αλλά δεν απέρριψε το προσχέδιο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:41 19/10

  Τζεντιλόνι: Τα μέτρα της ΕΕ για τα 'κόκκινα' δάνεια δεν πρέπει να δυσχεραίνουν τον δανεισμό

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα ζητήσει διαβεβαιώσεις από τις ευρωπαϊκές Αρχές ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας δεν θα βρεθεί αντιμέτωπο με "ακατάλληλα μέτρα" που θα δυσχεράνουν το δανεισμό στο πλαίσιο...

  16:04 17/10

  Συνεχίζεται "η φυγή" των Ιταλών στο εξωτερικό

  Συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς "η φυγή" των Ιταλών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ιταλία σε αναζήτηση εργασίας, κυρίως, εκατόν...