Οι Αμερικανοί είναι εθισμένοι στις δουλειές τους και ξοδεύουν περισσότερες ώρες σε αυτές παρά σε οτιδήποτε άλλο στη ζωή τους, ενώ συνταξιοδοτούνται αργότερα και παίρνουν λιγότερες μέρες άδεια. 

Αυτά δείχνει νέα έρευνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με την οποία ο μέσος Ευρωπαίος δουλεύει 258 ώρες λιγότερο από τον μέσο Αμερικανό το χρόνο ή αλλιώς μία ώρα λιγότερη την εβδομάδα. Ο Αμερικανός δουλεύει 25% περισσότερο από τον Ευρωπαίο.

Σύμφωνα με τη μελέτη των οικονομολόγων Alexander Bick από το Arizona State University, Bettina Bruggemann από το McMaster University in Ontario, και Nicola Fuchs-Schundeln από το Goethe University Frankfurt, οι ώρες εργασίας διαφέρουν πολύ από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα οι Ιταλοί δουλεύουν 29% λιγότερο από τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ.

Βέβαια, μία ανάγνωση της μελέτης δεν είναι άλλη από το ότι οι Αμερικανοί εργάζονται περισσότερες ώρες, διότι η επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλουν είναι πιο πιθανό να ανταποδώσει μακροπρόθεσμα. Οι εργαζόμενοι έχουν ένα κίνητρο για να προσπαθήσουν περισσότερο προκειμένου να πετύχουν την ανέλιξή τους.