Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Μαρ-2018 19:13

  R. Gottemoeller: Πιο σφιχτές από ποτέ οι σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  R. Gottemoeller: Πιο σφιχτές από ποτέ οι σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ

  "Για 70 χρόνια οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέμειναν ενωμένοι, επειδή μαζί είναι πιο δυνατοί" τόνισε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller.

  Η R. Gottemoeller επεσήμανε ότι η ασφάλεια που παρέχει το ΝΑΤΟ προωθεί τη επιχειρηματικότητα και την ευημερία, ενώ "δανείστηκε" την ελληνική λέξη "συμβίωση" για να περιγράψει τον στόχο του ΝΑΤΟ, ήτοι "να ζούμε όλοι μαζί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες". 

  Η ίδια ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στην ασφάλεια. "Όπως γνωρίζετε εδώ στην Ελλάδα, όταν οι γείτονές μας είναι ασταθείς, μπορούμε να βιώσουμε τις συνέπειες", είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στα προβλήματα του trafficking αλλά και των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, η R. Gottemoeller τόνισε ότι "έχουμε δει σημαντική πρόοδο, χάρη στη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και την Τουρκία".
   
  Η αν. γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε πως "η Ελλάδα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο έργο του ΝΑΤΟ να διατηρήσει ασφαλές το Αιγαίο και τη Μεσόγειο" για να συμπληρώσει πως "οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με την ΕΕ δεν ήταν ποτέ πιο σφιχτές". 

  Η ίδια κάλεσε "να δούμε με ποιο τρόπο οι σύμμαχοι θα μπορούν να δαπανούν το 2% του ΑΕΠ στην ασφάλεια". Παράλληλα ευχαρίστησε την Ελλάδα που παρά τις δυσχέρειες δαπανά το 2% του ΑΕΠ και "πολλές φορές παραπάνω από 2%".

  Καταλήγοντας, σημείωσε πως "η δέσμευση της ΕΕ στην ασφάλεια είναι καθοριστικής σημασίας".  Είμαστε η πιο επιτυχημένη συμμαχία στον κόσμο, χάρη στη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως "θα πρέπει να συνεχίσουμε να προωθούμε τις αξίες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ασφάλειας".

  Σοφία Κουτάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων