Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαϊ-2018 09:51

  Διαδικτυακές πλατφόρμες ταλέντων: Πώς αλλάζει ο κλάδος της εργασίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Διαδικτυακές πλατφόρμες ταλέντων: Πώς αλλάζει ο κλάδος της εργασίας

  των Karolien Lenaerts, Willem Pieter De Groen, Zak Kilhoffer, Romain Bosc, Nicolas Salez

  Συγκρίνοντας την διαδικτυακή πλατφόρμα ταλέντων και τον κλάδο της υπηρεσίας προσωρινής απασχόλησης, αυτή η μελέτη στόχο έχει να συμβάλει σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιβλιογραφία σχετικά με τις νέες μορφές εργασίας και τις επιπτώσεις τους στην αγορά εργασίας.

  Δείχνει ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες ταλέντων και οι υπηρεσίες προσωρινής εργασίας έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αλλά υπάρχουν επίσης σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο, κάτι που καθιστά δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε την προσωρινή εργασία ως μοντέλο για την οικονομία των διαδικτυακών πλατφορμών ταλέντων. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα ήταν καλή εφαρμογή.

  Κατά αυτόν τον τρόπο, δεν θα πρέπει να παραβλεφθούν οι φωνές των φορέων χάραξης πολιτικής, των κοινωνικών εταίρων και άλλων παραγόντων για ισότιμους όρους ανταγωνισμού. Επιπλέον, η μελέτη επιβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε σύγκριση της οικονομίας διαδικτυακών πλατφορμών ταλέντων και του κλάδου της προσωρινής εργασίας, παρεμποδίζεται από την απουσία δεδομένων.

  Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, θα χρειαστούν περαιτέρω εποπτεία και πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαδικτυακές πλατφόρμες, καθώς και περαιτέρω συλλογή στοιχείων και ανάλυση τόσο των διαδικτυακών πλατφορμών όσο και των υπηρεσιών προσωρινής εργασίας.

  Αυτές οι προσπάθειες είναι σημαντικές διότι πιο ευέλικτες μορφές εργασίας είναι πιθανό να γίνουν ολοένα και πιο διαδεδομένες στο μέλλον.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/publications/online-talent-platforms-labour-market-intermediaries-and-changing-world-work

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων