Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Μαρ-2018 10:05

  Γ. Πιτσιλής: Πλειστηριασμοί μόνο για στρατηγικούς κακοπληρωτές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Άλλο Κολωνάκι και άλλο Κολωνός" απαντά ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής όταν ερωτάται από το CapitalTV (στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών) για το αν η φορολογική διοίκηση θα προχωρήσει φέτος σε μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων για οφειλές προς το δημόσιο. Σημειώνει ότι το σχετικό μέτρο λαμβάνεται με μεγάλη προσοχή και αφού εξεταστούν τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη ενώ προσθέτει ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι ένα πολύ σκληρό μέτρο.

  Σε ερώτηση για τους λόγους που η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή, υποστηρίζει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την καταπολέμησή της, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων που γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

  Ερωτηθείς σχετικά με την πολυδιάσπαση του φορολογικού ελέγχου σε πολλές υπηρεσίες είπε ότι οι αιχμές του δόρατος είναι η φορολογική διοίκηση και η νέα δομή υπό τους οικονομικούς εισαγγελείς η οποία όμως έχει ως αρμοδιότητα την διερεύνηση ποινικών ευθυνών όσων φοροδιαφεύγουν. Τονίζει τέλος, ότι για να αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία και για το που καταλήγουν τα χρήματα των φορολογούμενων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων