Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Ιαν-2016 13:50

  H Cynthia Odier φέρνει κοντά τους καλλιτέχνες με τον επιχειρηματικό κόσμο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Cynthia Odier, παρότι δεν το μαρτυρά το όνομά της, είναι παιδί της Ελληνικής διασποράς. Μεγαλωμένη στην Ελβετία και έχοντας αφήσει πίσω της μια μεγάλη καριέρα στο χορό, ίδρυσε πριν δώδεκα χρόνια το Flux Laboratory στη Γενεύη, ως branch του επίσης δικού της ιδρύματος Fluxum, με σκοπό να φέρει κοντά τους καλλιτέχνες και τον επιχειρηματικό κόσμο. 

  Βρέθηκε στην Ελλάδα για να εγκαινιάσει μία έκθεση των δράσεων του Flux συνεργασία με το metamatic:taf (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) που είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 14 Ιανουαρίου ως τις 2 Φεβρουαρίου. Η έκθεση, με τίτλο "Make today to build tomorrow" είναι ο τρόπος που η κυρία Odier διάλεξε για να συστήσει το Flux και έργα περισσότερων από 400 καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί, στο ελληνικό κοινό.

  Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζεται και η ομώνυμη ταινία μικρού μήκους της Daphne Bengoa, επίσης ελληνίδας της διασποράς, που παρουσιάζει πορτραίτα Ελλήνων δημιουργών και τεχνιτών που αντιστέκονται με τη δραστηριότητά τους στην κρίση.

  Η Cynthia Odier μίλησε αφοπλιστικά για το πώς, το γεγονός ότι είναι σύζυγος του Patrick Odier, προέδρου ενός από τα μεγαλύτερα ιδρύματα private banking στην Ελβετία, της επιτρέπει να κυνηγά το όνειρό της που είναι να δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να εκφράζονται και να αναδεικνύονται στο παγκόσμιο στερέωμα. 

  Το motto της προς τους καλλιτέχνες τους οποίους υποστηρίζει είναι "μην ρωτάτε τι μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για εσάς αλλά εσείς για τις επιχειρήσεις". Πάντα αναζητά το επόμενο σχήμα που θα υποστηρίξει και αυτό σκοπεύει να κάνει και στη χώρα μας.

  Στη συνέντευξή της στο CapitalTv και στον Δημήτρη Μπούνια για την Ελλάδα, η κυρία Odier στάθηκε στην αλληλεγγύη που έδειξαν οι κάτοικοι των νησιών στους πρόσφυγες -και η ίδια δραστηριοποιείται ανθρωπιστικά στα μέρη της χώρας που δέχονται τις προσφυγικές ροές- και πως οι Έλληνες επιβίωσαν εκτιμώντας ότι σε μερικά χρόνια, "οι ξένοι θα έρχονται και θα μας ρωτούν πώς τα καταφέραμε, θα θέλουν να μάθουν από εμάς."

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ