Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Ιουν-2008 18:14

  Cosmos Business Systems: Δυο δεκαετίες επιτυχούς λειτουργίας!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Είκοσι χρόνια διαρκούς λειτουργίας συμπληρώνει φέτος η Cosmos Business Systems AEBE, έχοντας αφενός μεν καλύψει ένα σημαντικό τμήμα της εγχώριας αγοράς και αφετέρου δε διακριθεί για το εύρος των λύσεων που διαθέτει και των έργων που έχει φέρει εις πέρας. 

  Η ιστορία της εταιρείας χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους: Αρχικά, από το 1988 έως το 2000 λειτούργησε ως επιχείρηση λιανικών πωλήσεων με έδρα στην οδό Στουρνάρη. Όσο για τη δεύτερη χρονική περίοδο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2000, οπότε και εξαγοράστηκε από τους σημερινούς μετόχους της και λειτουργεί ως εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα 19,5 εκατομμύρια ευρώ για το περασμένο έτος, ενώ η πρόβλεψη για το τρέχον έτος διαμορφώνεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 110 άτομα. 

  Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Cosmos Business Systems συνεργάζεται απευθείας με τους σημαντικότερους κατασκευαστές παγκοσμίως όπως IBM, Dell, Cisco, Avaya, Microsoft, SAP κ.ο.κ. Συγκροτείται δε από 4 στρατηγικές μονάδες: Πρόκειται για το IT Infrastructure, Software & Consulting, Telecoms και Services, απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Τέλος, σημειώνεται πως το 2007 ιδρύθηκε η θυγατρική εταιρεία Cosmos Consulting AEBE με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατομμυρίου ευρώ και παράλληλα έγινε η έναρξη της κατασκευής του νέου κτιρίου της εταιρείας (3.200 τμ) στη Μεταμόρφωση Αττικής, που αποτελεί μέρος επένδυσης συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που είναι ενταγμένη στον Αναπτυξιακό Νόμο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων