Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2010 09:41

  Κερδίστε δια βίου πελάτες με τη βελτίωση του μάρκετινγκ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το χάος της ζωής σε μια μικρή επιχείρηση καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο να κερδίσουμε διά βίου πελάτες. Μιλώ για εκείνους τους πελάτες που δεν αγοράζουν από σας μόνο μία φορά, αλλά οι οποίοι επιστρέφουν ξανά και ξανά και τελικά γίνονται ο καλύτερος πρεσβευτής για την εταιρεία σας. Εξετάστε αυτές τις συμβουλές για να κερδίσετε τέτοιους διά βίου πελάτες:

  1. Κρατήστε μια οργανωμένη βάση δεδομένων. Είναι αδύνατο να κρατήσετε όλες τις πληροφορίες για τους πελάτες σας– συμπεριλαμβανομένων των μικρών λεπτομερειών- στο κεφάλι σας. Αν θέλετε οι πελάτες σας να ξέρουν πως πραγματικά τους φροντίζετε και τους εκτιμάτε, θα πρέπει να διατηρείτε μια βάση δεδομένων. Φανταστείτε, για παράδειγμα, να είναι σε θέση να αναζητήσετε έναν πελάτη με βάση το όνομα- και αμέσως να γνωρίζετε την ημέρα που είχε την τελευταία συναλλαγή με την εταιρεία σας, τι προϊόντα έχει αγοράσει ακριβώς,  και να δείτε πως έχει τρία παιδιά. Όταν ξαναμιλήσετε μαζί της, μπορείτε να ρωτήσετε για τα παιδιά της- και να κερδίσετε μια πιστή πελάτισσα.

  2. Χρησιμοποιήστε την αυτοματοποίηση για να στείλει το σωστό μήνυμα την κατάλληλη στιγμή στους σωστούς ανθρώπους. Ας το παραδεχτούμε: Δεν θέλουν και δεν χρειάζονται όλοι οι πελάτες το ίδιο πράγμα. Μόλις δημιουργήσετε μια οργανωμένη βάση δεδομένων, θα κατέχετε πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να κάνουν τις εκστρατείες μάρκετινγκ εξαιρετικά πετυχημένες. Το μάρκετινγκ μπορεί να κατατμηθεί με βάση τη συμπεριφορά των πελατών που παρακολουθείτε στη βάση δεδομένων σας. Στη συνέχεια, με την ισχυρή τεχνολογία αυτοματισμού, μπορείτε να αφήσετε το λογισμικό να διαμορφώσει και να παραδώσει αυτόματα το σωστό μήνυμα, ώστε να δημιουργηθεί μια εξαιρετικά πιστή βάση πελατών οι οποίοι δεν θα σας εγκαταλείψουν ποτέ.

  Scott Martineau
  Συν-ιδρυτής και αντιπρόεδρος για την εμπειρία του πελάτη
  Infusionsoft
  Gilbert, Ariz
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων