Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Οκτ-2018 08:41

  Το μέλλον της Audi, αλλά και η πρωτοποριακή ενέργεια του Luxury Hire

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η ηλεκτροκίνηση έρχεται ταχύτερα απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε ενώ σταδιακά θα περάσουμε από την έννοια της ιδιοκτησίας στην έννοια της χρήσης του αυτοκινήτου”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Nicholas Bernard, διευθυντής πωλήσεων και Marketing της Audi σε συνέντευξη του στο Capital.gr

  Συνέντευξη στον Δημήτρη Χατζητόλιος

  Κύριε Bernard, γνωρίζετε το αυτοκίνητο όπως ελάχιστοι στην Ελλάδα, με προϋπηρεσία στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ποια είναι η κατεύθυνση που παίρνει η αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο;

  Δύο είναι οι βασικές τάσεις που θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον της αυτοκίνησης. Η πρώτη είναι η ηλεκτροκίνηση, η οποία έρχεται ταχύτερα απ’ ότι ίσως αντιλαμβανόμαστε, καθώς από το 2019 ως το 2022 θα παρουσιαστούν στην αγορά πολλά νέα προϊόντα με απίστευτες τεχνολογίες ενώ από το 2020 θα εφαρμοστούν οι αυστηρότερες (για τους κατασκευαστές) προδιαγραφές σε σχέση με τους ρύπους των αυτοκινήτων που πωλούνται.

  Η δεύτερη είναι η σταδιακή μετάβαση από την έννοια της ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου που οδηγούμε, στην έννοια της χρήσης, δηλαδή mobility, άρα η "υπηρεσία" αρχίζει και παίρνει τουλάχιστον ισάξιο ρόλο σε σχέση με το "προϊόν".

  Αυτό θα οδηγήσει σε ραγδαίες αλλαγές σε σχέση με το πώς πωλούνται τα αυτοκίνητα σήμερα αλλά και στο πώς τα χρησιμοποιούμε. Ασφαλώς σε αυτό κρίσιμο ρόλο παίζει και το ότι τα αυτοκίνητα είναι πλέον απόλυτα συνδεδεμένα με την ηλεκτρονική και διαδικτυακή μας πραγματικότητα.

  Σε αυτό το περιβάλλον ποια θα είναι η κατεύθυνση της Audi;

  Η Audi ήταν πάντα οδηγός των εξελίξεων, ειδικά σε ό,τι αφορά την τεχνολογία. Άλλωστε το " leading through technology" είναι η πεμπτουσία της μάρκας. Μην ξεχνάμε, η Audi είναι ο εφευρέτης του Quattro που έφερε την επανάσταση στην τετρακίνηση, η οποία οδήγησε στα σύγχρονα SUV όπως τα ξέρουμε σήμερα. Η Audi είναι αυτή που εισήγαγε τη χρήση αλουμινίου και άλλων εξωτικών υλικών, τα φώτα LED και μια σειρά ακόμα καινοτομιών.

  Άρα, φυσικό είναι η Audi να έχει αναπτύξει κατά τέτοιο τρόπο την στρατηγική της και να επενδύει αυτή τη στιγμή μεγάλα ποσά προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην νέα εποχή.

  bernardΠρόσφατα είδαμε το νέο Audi e-tron. Τι σηματοδοτεί για τη μάρκα και ποια άλλα μοντέλα υπογραμμίζουν το μέλλον της μάρκας;

  Το νέο Audi e-tron είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας αλλά και το πιο εξελιγμένο στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Με 400 (ηλεκτρικά) άλογα και πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτονομία καθώς και δυνατότητα ταχυφόρτισης έως και 80% μέσα σε μισή ώρα, αποτελεί τον προπομπό των εξελίξεων και ταυτόχρονα ένα δείγμα της τεχνολογικής υπεροχής της μάρκας. Απευθύνεται σε εκείνους τους πελάτες που θέλουν να ξεχωρίζουν, όχι απαραίτητα μέσω της πολυτέλειας, όσο λόγω του είναι οι πρώτοι που οδηγούν ένα τόσο προηγμένο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα το νέο Q8 είναι ένα υπερ-σπορ SUV χωρίς κανένα συμβιβασμό ούτε στην κίνηση εκτός δρόμου αλλά ούτε σε σπορ χαρακτηριστικά οδήγησης, ενώ στην πιο προσιτή πλευρά της γκάμας μας περιμένουμε το νέο Α1 που τόσο σχεδιαστικά όσο και οδηγικά θα μας θυμίσει πόσο ερωτευσιμο μπορεί να είναι ένα compact αυτοκίνητο.

  Ποια είναι η εικόνα σας για την ελληνική αγορά και πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί στο σχετικά άμεσο μέλλον;

  Η ελληνική αγορά δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης αλλά για να μιλήσουμε για ανάπτυξη και εξυγίανση απαιτείται άμεσα απλοποίηση του φορολογικού καθεστώτος, σε μια λογική αναλογικότητας και προοδευτικότητας της φορολόγησης της αγοράς αλλά και της χρήσης. Εφόσον γίνουν αυτά, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Αλλά στη χώρα μας το αυτονόητο είναι το πιο δύσκολο.

  Πρόσφατα παρουσιάσατε την Luxury Hire, την υπηρεσία μίσθωσης ξεχωριστών αυτοκινήτων. Ποιος είναι ο στόχος πίσω από αυτή την κίνηση;

  Μα ακριβώς αυτό που ανέφερα στην πρώτη σας ερώτηση! Να γίνουμε πρωτοπόροι στην παροχή υπηρεσίας premium mobility. Στην Luxury Hire μπορεί κανείς να μισθώσει για όποιο διάστημα θέλει, το Audi ή την Bentley που επιθυμεί, χωρίς κανέναν περιορισμό και κάμια δέσμευση. Είναι μια premium υπηρεσία, και ως τέτοια, έχει ως απόλυτο σημείο αναφοράς τις επιθυμίες του πελάτη, όσο ιδιαίτερες κι αν είναι.

  bernardΠου βρίσκεται η Luxury Hire και πως γίνεται η παραλαβή;

  Η Luxury Hire βρίσκεται στην έδρα της Bentley στο Ψυχικό. Η παραλαβή μπορεί να γίνει εκεί, ή όπου επιθυμεί ο πελάτης μας.

  Ποια είναι η εικόνα που έχετε αποκομίσει μέσα σε αυτούς τους πρώτους μήνες; Η ζήτηση έχει αυξητικές τάσεις;

  Η εικόνα είναι άκρως ενθαρρυντική. Υπάρχει στην χώρα μας ένα κοινό, μεγαλύτερο απ ότι αρχικά αναμέναμε, που περίμενε μια τέτοια υπηρεσία. Ταυτόχρονα είναι ασφαλώς σημαντικό ότι τα αυτοκίνητα που διαθέτει η Luxury Hire προς ενοικίαση είναι απο αυτά που σπάνια βλέπεις στους ελληνικούς δρόμους, άρα η οδήγηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου, και μάλιστα χωρίς την δέσμευση ή τις αναστολές της αγοράς είναι κατά κάποιο τρόπο ένα όνειρο που τώρα μέσω της Luxury Hire πραγματοποιείται πιο εύκολα.

  Πόσο πολύ βοήθησε τη Luxury Hire το γεγονός ότι ταυτόχρονα διοικείτε την Audi και την Bentley;

  Σίγουρα βοηθά το γεγονός ότι έχω την ευθύνη των δύο μαρκών πολυτελείας γιατί με βοηθά απ’ τη μια να έχω σαφή εικόνα για τα υπάρχοντα και μελλοντικά μοντέλα αλλά κυρίως για την ζήτηση και τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι λάτρεις αυτών των αυτοκινήτων.

  Πως οραματίζεστε την Luxury Hire στο μέλλον;

  Ως έναν πάροχο πολυτελούς αυτοκίνησης, με τρόπους που θα γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντες. Προσεχώς θα εντάξουμε και σχήματα car sharing στην υπηρεσία μας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ