Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Νοε-2018 12:33

  Ξεκινάει η παραγωγή του SEAT Tarraco στο Wolfsburg

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από 20 περίπου χρόνια, το εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg κατασκευάζει μοντέλο άλλης μάρκας του Ομίλου: το SEAT Tarraco. Το ισπανικό SUV, το οποίο αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε στη Βαρκελώνη "εκμεταλλεύεται" τις συνέργειες που προέκυψαν με αφορμή την πλατφόρμα παραγωγής MQB. Στο Wolfsburg, το ισπανικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής μαζί με τα Volkswagen Tiguan και Touran.

  Το βήμα προς την παραγωγή πολλαπλών μαρκών θα ενισχύσει την ανάπτυξη της παραγωγικής ικανότητας του κεντρικού εργοστασίου της Volkswagen. Η παραγωγή του Tarraco στο Wolfsburg αποτελεί μέρος του "Συμφώνου για το Μέλλον" που σύναψε η Volkswagen με το Συμβούλιο Εργασίας στα τέλη του 2016. Το σύμφωνο αφορά ένα εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα για τη βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητας της μάρκας Volkswagen και την τοποθέτηση της εταιρείας σε σταθερή βάση ανάπτυξης για το μέλλον.

  SeatΟ SEAT Vice-President for Research & Development, Dr. Matthias Rabe δήλωσε: "Το Tarraco σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε πλήρως στην Ισπανία από την SEAT. Με τη συνεργασία μίας πραγματικά ενθουσιώδους ομάδας στο εργοστάσιο στο Wolfsburg, το όχημα προετοιμάστηκε για να μπει στη γραμμή παραγωγής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τους στενούς δεσμούς μεταξύ SEAT και  Volkswagen".

  Ο SEAT Vice-President for Production and Logistics, Dr. Christian Vollmer εξήγησε: "Το SEAT Tarraco φανερώνει τη συνεργασία μεταξύ των μαρκών του Ομίλου Volkswagen προκειμένου να προκύψουν συνέργειες. Αυτό το νέο SUV μας επιτρέπει να μπούμε να μία νέα κατηγορία, να αποκτήσουμε όγκο πωλήσεων, να ενισχύσουμε την εικόνα της μάρκας και να αυξήσουμε την ικανότητα μας να δημιουργούμε περιθώρια κέρδους".

  seatΟ Dr. Andreas Tostmann, Volkswagen Board Member for Production δήλωσε: "Ένα ικανό παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής σε όλο τον Όμιλο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς βελτίωσης της αποτελεσματικότητας. Το SEAT Tarraco είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο περισσότερα εργοστάσια εντός του δικτύου παραγωγής του Ομίλου θα κατασκευάζουν οχήματα για πολλές μάρκες του Ομίλου την ίδια στιγμή στο μέλλον".

  Αυτή είναι η πέμπτη φορά που το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg κατασκεύασε μοντέλο για άλλη μάρκα του Ομίλου. Εκεί παραγόταν το SEAT Arosa από τα τέλη του 1996 μέχρι το 1998. Επιπλέον, το εργατικό δυναμικό στο Wolfsburg παρήγαγε το Audi 50 από το 1974 έως το 1978, το Audi 80 από το 1994 μέχρι το 1998 και το Audi 100 από το 1993 έως το 1997. Το Audi 50 ήταν σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπο με το Polo το οποίο συναρμολογείτο στο Wolfsburg από το 1975 ενώ τώρα παράγεται στο εργοστάσιο της Παμπλόνα στην Ισπανία.

  seat

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ