Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουλ-2018 18:04

  Απεβίωσε ο Sergio Marchionne

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Sergio Marchionne, πέθανε μετά από επιπλοκές από χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

  Η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της FCA John Elkann: "Δυστυχώς, αυτό που φοβόμασταν έχει συμβεί. Ο Sergio Marchionne, άνδρας και φίλος, έχει φύγει. "

  Ο Sergio Marchionne, ηλικίας 66 ετών, υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο σε νοσοκομείο στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το τιμόνι της FCA και της Ferrari. Τα καθήκοντά του στο πλαίσιο του Ομίλου μεταβιβάστηκαν στον Moss Manley της Jeep and Ram.

  Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του, στις 26 Ιουνίου, ο πρώην επικεφαλής της FCA παρουσίασε ένα νέο Jeep Wrangler στο ιταλικό Carabinieri, στρατιωτικό σώμα επιφορτισμένο με στρατιωτικό εξοπλισμό. Ο Marchionne φαίνεται να ήταν κουρασμένος και σαν σε λήθαργο, προσπαθώντας με τα βίας να ολοκληρώσει την ομιλία του για το γεγονός.

  Ένας αληθινός εργαζόμενος που ταξίδευε συνεχώς στον κόσμο ως ο κύριος άνδρας της FCA, ο Sergio Marchionne ήταν ένας φανατικός καπνιστής και λάτρης του εσπρέσο μέχρι το 2017, όταν εγκατέλειψε και τα δύο. Σκόπευε επίσης να αποσυρθεί τον Απρίλιο του 2019, αφού είδε το τέλος του επιχειρηματικού σχεδίου 2014-2018.

  Γεννημένος το 1952 στην Ιταλία, ο Sergio Marchionne ξεχώρισε για τη στροφή του Ομίλου Fiat και ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα πίσω από τη συνεργασία που σχηματίστηκε με την Chrysler. Εκλέχτηκε ως ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fiat το 2003 και ένα χρόνο αργότερα διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.

  Ο Marchionne έγινε ο διευθύνων σύμβουλος της Chrysler το 2009, όταν ο γίγαντας της Βόρειας Αμερικής βγήκε από την προστασία της πτώχευσης. Τότε ο Όμιλος Fiat έλαβε το 20% της Chrysler και δύο χρόνια αργότερα το μερίδιο της ιταλικής εταιρείας αυξήθηκε στο 53,5%.

  Η Chrysler και η Fiat συγχωνεύθηκαν το 2014, υπό την ηγεσία του Marchionne.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ