Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Φεβ-2018 14:26

  Αλλαγή στα δεδομένα ασφάλειας αυτοκινήτου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ζωή μας έχει αλλάξει αναμφίβολα, προσφέροντας νέες δυνατότητες στον τρόπο που επικοινωνούμε, που εργαζόμαστε και στον τρόπο που αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες. 

  Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN) για το 2017:

  1. περίπου 3.5 εκατομμύρια Έλληνες υπολογίζεται ότι αγόρασαν μέσω Διαδικτύου προϊόντα/υπηρεσίες συνολικής αξίας 4.5-5 δις €
  2. το 50% των συνολικών φυσικών αγορών των Ελλήνων γίνεται αφού ψάξουν πρώτα online στις μηχανές αναζήτησης ή/και στις υπηρεσίες σύγκρισης τιμών
  3. το 52% των χρηστών αγοράζουν online γιατί επιθυμούν άμεση σύγκριση προϊόντων (τιμή, χαρακτηριστικά)
  4. το 33% των χρηστών αγοράζουν online επειδή δεν διαθέτουν πολύ ελεύθερο χρόνο
    

  Σε αυτές τις συνθήκες, είναι φανερό ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος και ιδιαίτερα τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για άμεση σύγκριση τιμών.

  Σύμφωνα με μελέτη του Europe Economics οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους καταναλωτές βοηθώντας τους να βρουν την καλύτερη προσφορά και τελικώς να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα. Παράλληλα, βοηθούν τους καταναλωτές να κάνουν ενημερωμένες αγοραστικές αποφάσεις σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια, όπως η τιμή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα καινοτόμου ιστοσελίδας σύγκρισης στην ελληνική αγορά, αποτελεί το insurancemarket.gr, μία υπηρεσία που βοηθά το χρήστη στην εύκολη και γρήγορη σύγκριση ασφαλειών. Η βοήθεια που προσφέρει στον καταναλωτή είναι πολύτιμη, καθώς τον βοηθά να κάνει πιο εύκολη μία δύσκολη αγοραστική απόφαση, με λίγα μόνο κλικς και σε ένα μόνο μέρος.

  Επίσης, στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα και να βρουν τις καλύτερες προσφορές παρουσιάζει και αξιολογήσεις χρηστών έτσι ώστε να μπορούν όλοι να λάβουν την κατάλληλη πληροφόρηση προκειμένου να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τα ασφαλιστικά προϊόντα.

  Λόγω των πολλαπλών οφελών που προσφέρουν οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των καταναλωτών που τις χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με το insurancemarket.gr, πάνω από 1 εκ. χρήστες μπήκαν στην ιστοσελίδα του, σύγκριναν τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου και κατάφεραν να βρουν την καλύτερη τιμή.

  Ειδικά στον ασφαλιστικό κλάδο που η σύγκριση και η αλλαγή ασφαλιστικής εταιρείας μπορούν να βοηθήσουν το χρήστη να εξοικονομήσει έως και 40% οι υπηρεσίες σύγκρισης είναι κάτι περισσότερο από χρήσιμες.

  O καταναλωτής, λοιπόν, με τη βοήθεια του διαδικτύου έχει πολλές επιλογές και κυρίως τη δυνατότητα της online σύγκρισης ασφαλειών μέσω καινοτόμων υπηρεσιών, προκειμένου να βρει εύκολα και γρήγορα τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου για αυτόν στη σωστή τιμή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ