Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Φεβ-2018 08:10

  Success Story: Γιάννης Πετούλης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Είναι βέβαιο πως έχετε παρατηρήσει τη μεγάλη άνοδο της Volvo τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία μας είχε χαρακτηρίσει σαν "Α new beginning" ο Γιάννης Πετούλης, όταν μας είχε παραχωρήσει συνέντευξη το 2015 σε συνέντευξη για λογαριασμό του περιοδικού Forbes. Από εκεί και πέρα, η μεγάλη πρόκληση, ήταν αυτή η επιτυχία, να μεταφερθεί και στην ελληνική αγορά, οι οποία διατηρεί παραδοσιακά πολλές αγκυλώσεις. Σε αυτή την τόσο δημιουργική αλλά και σημαντική περίοδο της Volvo, στο τιμόνι της μάρκας στη χώρα μας από το 2009 έως την αποχώρησή του πριν λίγες μέρες, ήταν ο Γιάννης Πετούλης.

  ΠετούληςΌταν ανέλαβε την Volvo το μερίδιο της στην ελληνική αγορά ήταν ισχνό με λιγότερο από 1%. Από τότε όμως ξεκίνησε η άνοδος, με αποτέλεσμα το 2015 να φτάσει στο 2,7%, όπου και σταθεροποιήθηκε. Αυτό το νούμερο είναι παρόμοιο με των εταιριών του ανταγωνισμού στην premium κατηγορία. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μοντέλα της μάρκας βρέθηκαν στην 1η θέση των πωλήσεων των επιμέρους κατηγοριών όπως τα V40, S60, XC60, XC90.

  ΠετούληςΣύμφωνα με έρευνες η εικόνα την μάρκας απογειώθηκε και για να επιτευχθεί αυτό ο Γιάννης Πετούλης συνέθεσε μια ισχυρή ομάδα στελεχών. Ο τρόπος προώθησης των προϊόντων ήταν αντισυμβατικός και εκ του αποτελέσματος ήταν μια σωστή επιλογή. Στα 9 αυτά χρόνια λανσαρίστηκαν με επιτυχία μοντέλα όπως τα S60, V40, XC90 και XC60. Οι διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν αναρίθμητες, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς αλλά και του ιδανικού παντρέματος ενός διευθύνοντα συμβούλου με τη φιλοσοφία της εταιρίας που διοικεί. Τα θετικά σχόλια όμως υπήρξαν και από τους επίσημους εμπόρους της μάρκας αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις της αγοράς.

  PetoulisΤα Volvo αυξήθηκαν στους δρόμους της χώρας μας σε μια εποχή μάλιστα που η οικονομική κρίση δεν βοηθούσε. Ο Γιάννης Πετούλης τα τελευταία 9 χρόνια ήταν ο άνθρωπος πίσω από αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανόδους, στο κομμάτι του αυτοκίνητου, στη χώρα μας, και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Με τέτοια κληρονομία είναι βέβαιο πως θα τον δούμε ξανά σύντομα σε κάποια θέση στρατηγικής σημασίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ