Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιαν-2018 09:10

  Στα άδυτα της Ismailos Classics

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ταξίδι μας με κλασικά μοντέλα έχει ξεφύγει από την απλή παρουσίαση μοντέλων. Έχει αναπτυχθεί σε μια ρομαντική σχέση και γι αυτό υπεύθυνη είναι η ομάδα της Ismailos Classics. Κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με ένα από τα αυτοκίνητά της, κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν με τις καλύτερες των προϋποθέσεων μιας και τα μοντέλα που δοκιμάζουμε είναι λες και βγήκαν μόλις από τη γραμμή παραγωγής. Το μέταλλο αποκτά μια νέα διάσταση, και είναι οι άνθρωποι που το απογειώνουν, μιας και δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις ένα αυτοκίνητο 50 ετών, καινούργιο. Πρέπει όμως και το περιβάλλον να είναι αντίστοιχων προδιαγραφών, οπότε πάντα είχαμε την περιέργεια να επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις της Ismailos Classics.

  Ismailos ClassicsΤο πλήρωμα του χρόνου ήρθε και έφτασε η πολυπόθητη στιγμή. Στις εγκαταστάσεις της Α.Ισμαήλος Α.Ε. στο Κορωπί, από εκεί που έχουν ξεκινήσει πολλές δοκιμές κλασσικών, συστεγάζεται και το τμήμα της Ismailos Classics σε έναν ανεξάρτητο χώρο. Από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις μοιράζεται την προσοχή στη λεπτομέρεια, τα πολύ υψηλά στάνταρ σε υποδομές, καθώς και το έμπειρο δυναμικό, στοιχεία που ο Αντώνης Ισμαήλος "καλλιεργεί" με επιτυχία πάνω από 30 χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου. Κάθε project το επιβλέπει προσωπικά ο ίδιος, αφού από το συγκεκριμένο τμήμα ξεκινά και ολοκληρώνει την κάθε του ημέρα. Είναι το προσωπικό του μεράκι που δίνει υπεραξία σε κάθε project.

  Έμπνευση από την Mercedes-AMG

  Ismailos ClassicsΓια την Ismailos Classics ο Αντώνης Ισμαήλος επέλεξε 5 έμπειρούς μηχανικούς που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το κομμάτι. Εδώ υπάρχει η λογική πως αποκλειστικά ένας μηχανικός αναλαμβάνει από την αρχή μέχρι το τέλος τις εργασίες που χρειάζονται ώστε να ολοκληρωθεί ένα ένα αυτοκίνητο. Αυτός είναι και ο τρόπος εργασίας της Mercedes-AMG, του κορυφαίου τμήματος της Mercedes-Benz για τα επιβατικά της μοντέλα. Από εκεί και πέρα, τομείς όπως το φανοποιείο, το βαφείο, αλλά και οι εσωτερικές επενδύσεις με δέρμα και ύφασμα γίνονται με την αρωγή των υπόλοιπων τμημάτων και στελεχών της Α.Ισμαήλος Α.Ε.

  Η εμπειρία σε αριθμούς

  Ismailos ClassicsΠολλές φορές οι αριθμοί δίνουν μια πιο καθαρή εικόνα της πραγματικότητας. Έτσι η Ismailos Classics στα 2,5 χρόνια λειτουργίας της έχει κάνει πλήρη ανακατασκευή σε 15 αυτοκίνητα. Σε μηνιαία βάση φροντίζονται πάνω από 100 αυτοκίνητα πελατών της Mercedes-Benz αλλά και άλλων εταιριών. Σε αυτά έχουν γίνει εργασίες και επεμβάσεις στα σημεία που ήταν αναγκαίες, ώστε να είναι σήμερα 100% λειτουργικά. Από εκεί και πέρα, μικρής έκτασης επισκευές γίνονται σε αρκετά αμάξια κάθε μάρκας.

  Ismailos ClassicsΗ ώρα της αλήθειας

  Οι πελάτες, κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής, έρχονται πολλές φορές στις εγκαταστάσεις και γίνονται κοινωνοί της "αναγέννησης" του οχήματός τους. Κάπως έτσι νοιώσαμε και εμείς κατά την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις, με ξεναγό τον, πάντα φύλακα άγγελο μας, Πάνο Ισμαήλο. Τα συναισθήματα ήταν έντονα από την αρχή μιας και είδαμε παρκαρισμένα κάποια από τα μοντέλα που ήδη σας έχουμε παρουσιάσει. Λαμπερά και σε τέλεια κατάσταση, νοιώσαμε να μας κοιτάνε και να περιμένουν ακόμα μια βόλτα. Το Mini Cooper, το Citroen 2CV, η Mercedes 230 SL Pagoda, αλλά και το Fiat 130 ήταν εκεί. Κάποια από αυτά πλέον είναι προς πώληση, οπότε κάποιοι τυχεροί θα βρεθούν στην ευχάριστη θέση να απολαύσουν κάποια από τα καλύτερα συντηρημένα -ανακατασκευασμένα μοντέλα της αγοράς. Προχωρώντας στην καρδιά της Ismailos Classics μένεις άφωνος. Δεν πρόκειται για συνεργείο. Περισσότερο μοιάζει με χειρουργείο ή εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης. Απόλυτη τάξη και καθαρότητα, με το κάθε αυτοκίνητο να έχει το δικό του χώρου.

  Ismailos ClassicsΤη στιγμή της επίσκεψής μας ήταν μιας SL Pagoda σε στάδιο πλήρους ανακατασκευής. Ήταν λες και είχαμε μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz, της δεκαετία των 60s. Μπορεί να έλειπαν ακόμα αρκετά μέρη, αλλά ό,τι είχε πάνω ήταν σε κατάσταση καινούργιου. Το μυαλό ταξιδεύει και δεν μπορείς να μην θαυμάσεις την προσοχή στη λεπτομέρεια. Όπως μας εξηγούν οι υπεύθυνοι υπάρχουν δυσκολίες στην ανεύρεση ανταλλακτικών σε πολλές περιπτώσεις αλλά πάντα βρίσκεται λύση. Αυτό πολλές φορές καθυστερεί τις ανακατασκευές για τις οποίες όμως κάθε γνώστης του αντικειμένου γνωρίζει πως απαιτείται χρόνος. Αυτό είναι και μέρος του υπέροχου ταξιδιού των ανακατασκευών.

  Ismailos ClassicsΠαραδίπλα μια Integrale, σε περισσότερο προχωρημένο στάδιο. Μια υπέροχη Ιταλίδα που είναι σίγουρο πως θα κάψει καρδιές όταν βγει ξανά στο δρόμο. Όλα πάνω της έδειχναν τέλεια συντηρημένα και ανυπομονούμε να τη δούμε έτοιμη. Στο βάθος αρκετά μοντέλα περίμεναν για εργασίες μικρότερης έκτασης, ενώ υπέροχα ανταλλακτικά ήταν τοποθετημένα με μεγάλη τάξη.

  Ismailos ClassicsΗ IsmailosClassics όμως δεν μένει εκεί. Το ποιο αυτοκίνητο αρέσει στον κάθε πελάτη είναι υποκειμενικό. Η Ismailos Classics έχει και συμβουλευτικό ρόλο, για το πως οι πελάτες μπορούν να δαπανήσουν τα χρήματά τους, αντλώντας καθημερινή ευχαρίστηση από κάθε όχημα και ταυτόχρονα παράγοντας σε βάθος χρόνου υπεραξία ως προς το κόστος της επένδυσης.

  Ismailos ClassicsΗ επιρροή του Αντώνη Ισμαήλου είναι εμφανής σε κάθε κομμάτι της Ismailos Classics. Τώρα πλέον για εμάς ολοκληρώθηκε ένα πάζλ. Γνωρίσαμε από κοντά το χώρο της Ismailos Classics, ο οποίος είναι άψογος, όπως και τα μοντέλα που δοκιμάζουμε, όπως και το event Ismailos Classics Tour (ετοιμάζεται ήδη το τρίτο). Πλέον θα συνεχίσουμε τις δοκιμές μοντέλων με τη σιγουριά πως το μέταλλο έχει σμιλευτεί από έμπειρους ανθρώπους με αγάπη για το αντικείμενο σε άψογες εγκαταστάσεις.

  Δημήτρης Χατζητόλιος

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ