Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιαν-2018 08:49

  Η αυτοκίνηση θα αλλάξει με τη μετάδοση πληροφοριών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έχετε αναλογιστεί πως θα είναι η οδήγηση σε λίγα χρόνια; Αρκετά πριν γίνουν όλα τα αυτοκίνητα ηλεκτρικά, η εικόνα θα αλλάξει πολύ, μέσω της δημιουργίας "οικοσυστήματος" αυτοκινήτων, δηλαδή συνδεσιμότητας και μετάδοσης πληροφοριών που ενισχύουν την ασφάλεια του οδηγού καθώς και την λειτουργία του οδικού δικτύου. Αυτές οι νέες υπηρεσίες θα δώσουν σε εμάς τους οδηγούς, την ευκαιρία να ζήσουμε μια αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία με μεγαλύτερη ασφάλεια.

  Το μυστικό των συνδεδεμένων υπηρεσιών

  Η συνδεσιμότητα των οχημάτων βασίζεται σε ειδικούς αισθητήρες. Με τη βοήθειά τους μπαίνουν σε λειτουργία δυνατότητες όπως εύρεση κλεμμένου οχήματος, μείωση κόστους ασφάλισης, αποφυγή βλαβών και έγκαιρη συντήρηση.

  Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται μπορούν να αποθηκευτούν, να χρησιμοποιηθούν και να μοιραστούν από πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς για την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες, αλλά και ως πηγή μεγάλου εύρους πληροφοριών, όπως η απόδοση του οχήματος και οι προτιμήσεις των καταναλωτών. Υπάρχουν ήδη εν ενεργεία παραδείγματα που υλοποιούνται με επιτυχία.

  MercΜια προηγμένη υπηρεσία

  Η υπηρεσία ΙοΤ Fleet Control είναι ένα τέτοιο παραδείγματα και εφαρμόζεται αποτελεσματικά στα σχολικά λεωφορεία του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου "Παλλάδιο". Με αυτόν τον τρόπο, οι υπεύθυνοι γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία και την ταχύτητα των σχολικών λεωφορείων, καθώς και αν οι οδηγοί κάνουν παραβάσεις. Επομένως, το σχολείο μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή και ελεγχόμενη μετακίνηση των μαθητών.

  To IoT δεν αφορά μόνο τα αυτοκίνητα. Μπορεί να εφαρμοστεί και για το οικοσύστημα των ποδηλάτων! Για παράδειγμα, στο Πεκίνο έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη Mobike. H συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί με ένα απλό τσιπ και εκτός από "εξυπνότερες" μετακινήσεις εξασφαλίζει και ασφάλεια του ποδηλάτου χάρη στο ενσωματωμένο του αντικλεπτικό σύστημα.

  Η προστασία των ευαίσθητων δεδομένων

  Ένας εύλογος κίνδυνος που μπορεί να μας ανησυχήσει είναι η ασφάλεια των προσωπικών και ευαίσθητων στοιχείων που συγκεντρώνονται, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν από τοποθεσίες και συνήθεις προορισμούς, μέχρι στοιχεία πληρωμών και πνευματικής ιδιοκτησίας.

  Η σπουδαιότητα των προσωπικών δεδομένων οδηγεί την αυτοκινητοβιομηχανία και τους εμπλεκόμενους φορείς, σε κινήσεις που πιστοποιούν την ασφάλειά τους χωρίς να επηρεάζεται η αποδοτικότητα των νέων υπηρεσιών. H βασική μέθοδος για αυτό είναι η κρυπτογράφηση, η οποία προστατεύει τα δεδομένα από όπου κι αν προέρχονται, εμποδίζοντας έτσι τις υποκλοπές.

  vodafoneΓίνε μέρος των εξελίξεων

  Με πλήθος εφαρμογών σε όλα το φάσμα των μετακινήσεων, το μόνο σίγουρο είναι πως το ΙοΤ ήδη βοηθάει να γίνουν οι δρόμοι πιο ασφαλείς και πιο έξυπνοι. Τέλος, μη ξεχνάμε πως καλύτερες μετακινήσεις σημαίνουν καλύτερη καθημερινότητα για όλους μας.

  Οι εξελίξεις προχωράνε και μας αφορούν όλους. Μάθε περισσότερα στο vodafone.gr/portal/safer-journeys

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ