Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Δεκ-2013 13:13

  Αλλάζει το καθεστώς στην Κούβα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Κούβα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αποτελεί έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό και ένας βασικός λόγος είναι πως σε ορισμένους τομείς ο χρόνος έχει παγώσει. Ένας τομέας όπου ο χρόνος έχει παγώσει είναι αναμφίβολα το κομμάτι των αυτοκινήτων. Τον κύριο λόγο έχουν τα εντυπωσιακά τεράστια αμερικάνικα μοντέλα από την δεκαετία του 1950! Η παράξενη αυτή επιλογή με τα παλιά αμερικάνικα αλλά και τα Ρώσικα Fiat 131 δεν είχε να κάνει με κάποιο βίτσιο του λαού αλλά με την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης από τις κυβερνήσεις. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων από το εξωτερικό επιτρεπόταν μόνο σε οχήματα που έφεραν ειδική άδεια.

  Όμως φαίνεται πως κάτι θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Τα δυο τελευταία χρόνια έχει αρθεί η απαγόρευση στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ωστόσο δεν έχει γίνει κάποια νύξη για το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης.

  Ωστόσο ενώ οι πωλήσεις μεταξύ ιδιωτών δεν παρουσιάζουν προβλήματα στις περιπτώσεις όπου χρειαζόταν η άδεια εισαγωγής δεν εξελίσσονται ομαλά, κρίνοντας το μέτρο απαρχαιωμένο και ανεπαρκές. Επιπρόσθετα η ειδική άδεια απαιτούσε πολύ γραφειοκρατία και ήταν πηγή κερδοσκοπίας.

  Η πιο ενθαρρυντική δήλωση από στόματα κυβερνητικών αναφέρει πως αυτό το καθεστώς θα αλλάξει και θα φύγουν οι περιορισμοί που τελικά δυσχέραιναν τις πωλήσεις, αποτελώντας ταυτόχρονα πηγή κερδοσκοπίας. Αυτό σημαίνει πως η αγορά στην Κούβα θα αποκτήσει σύντομα μεγάλο ενδιαφέρον.

  Με λίγα λόγια
  • Ένα στρεβλό καθεστώς έρχεται στο τέλος του
  • Μια νέα αγορά για τις εταιρίες αυτοκινήτου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:00 23/10

  To Honda CR-V με όφελος μέχρι 5.000€

  To Honda CR-V, είναι τώρα διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων Honda, στην πιο συμφέρουσα τιμή από 27.750€, με όφελος για τον πελάτη που φτάνει μέχρι και τις 5.000€.

  20:24 22/10

  Η μέρα που νιώθεις τυχερός

  Δεν τρέχεις κάθε μέρα με kartcross, ούτε ανεβοκατεβαίνεις μια πίστα motocross με Subaru Forester. Κάπως έτσι όμως περάσαμε μια μέρα στη Χαλκίδα.

  16:14 20/10

  Lightweight Heaven

  Ένα σύμβολο της αυτοκίνησης, το Caterham Lotus 7 βρίσκεται στα χέρια μας για να μας πείσει πως για να χαμογελάς δε χρειάζεσαι πολλά.

  13:13 16/10

  BMW X5 Special Edition και BMW X6 M Sport Edition.

  Ειδικές εκδόσεις των BMW X5 και Χ6 διατίθενται από το Δεκέμβριο του 2017.Εξοπλισμός υψηλής ποιότητας ενισχύει την επιβλητική παρουσία των αυτοκινήτων και βελτιστοποιεί την πολυδιάστατη οδηγική...