Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Δεν είμαι ο Βαγγέλης!

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Του Μάνου Σιφονιού

"Γεια σου Βαγγέλη μου… Θέλω να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ μα πάρα πολύ". Αυτό είναι ένα SMS που έλαβα πριν λίγο καιρό. Απάντησα καλοπροαίρετα: "Καλοδεχούμενη η αγάπη αλλά μήπως να απευθυνθεί στο Βαγγέλη;" Από τότε με έχουν πρήξει με μηνύματα αγάπης, θαυμασμού κ.α. (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!) αλλά και με τηλεφωνήματα, που μου το κλείνουν (ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!), απαντάω και ακούω κοριτσίστικες φωνές ομαδικά να με αποθεώνουν (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!) και άλλα που με ρωτάνε αν είμαι... αληθινός (ΕΙΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ) και άλλα μηνύματα που μου χαρίζουν sticker και σχέδια μόνο για μένα! (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!).
 
Επιτέλους σε κάποιο SMS με ρώτησαν αν είμαι ο αληθινός Βαγγέλης... Κακουριώτης (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ!!!) και το μυστήριο λύθηκε κατά ένα μέρος. Προφανώς κάποιος έχει γράψει το εύκολο αριθμητικά τηλέφωνο μου σε μια σελίδα -δυστυχώς από τις πολλές που υπάρχουν- στο Facebook γεμάτες από funs κοριτσόπουλα που είναι ερωτευμένα μέχρι αηδίας με ένα 18χρονο -τον Έλληνα Justin Bieber- και καλά κάνουν, λόγος δεν μου πέφτει. 

Έψαξα μπας και βρω που είναι αυτό το τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ, (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!) αλλά... τίποτε. Στη μικρή διαδρομή έκανα μια ενδιαφέρουσα κοινωνιολογική προσέγγιση για τα κορίτσια που βλέπουν τον Βαγγέλη από θεό μέχρι... εμπόδιο (θέλουν να τον πηδήξουν! -ναι, ακριβώς έτσι το γράφουν τα 16χρονα) και ξέφυγα από τα σύγκαλά μου. Και πάνω που κοινοποίησα το ανωτέρω κείμενο στο profile μου με τη θερμή παράκληση για όποιον γνωρίζει πώς να εντοπίσω και να απαλλαγώ από την επίμαχη σελίδα άρχισα να σκέφτομαι κι άλλα χαριτωμένα. (Βοήθησαν και τα μηνύματα φίλων!)

Θυμήθηκα πως παλιότερα γράφανε τυχαίως ή σκοπίμως, αριθμούς τηλεφώνων σε τουαλέτες και τηλεφωνικούς θαλάμους με extreme υποσχέσεις για όσους τηλεφωνούσαν στον άτυχο ιδιοκτήτη του αριθμού και έντρομος συνειδητοποίησα τα μεγέθη! Από τους λίγους επισκέπτες του τηλεφωνικού θαλάμου, έχουμε την πλημμυρίδα των social media. Τότε το θύμα ξεμπέρδευε με λίγες διευκρινίσεις, πως δεν είναι αυτός ο Βαγγέλης που τα κάνει όλα και συμφέρει -άντε και με μερικά γαμοσταυρίδια, αν ήταν αψίκορος, και κάποια στιγμή σβηνότανε το τηλέφωνο. Τώρα το «νούμερο» μένει εκεί, πολλαπλασιάζεται σαν ιός και μπορεί να σε ισοπεδώσει με μόνη λύση να αλλάξεις αριθμό. 

Από την άλλη φορά μπορώ να φανταστώ τον Βαγγέλη (ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ! λέμε) να βλέπει να γίνεται κύμα αυτή η ιστορία και να τρίβει τα χέρια του. Να βγαίνουν μπλουζάκια ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ, όπως τότε που βγαίνανε με το: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο» και να ανοίγει το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Να μαθαίνει ότι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγινε viral και να εκστασιάζεται! Γιατί ως έμπειρος με τα επικοινωνιακά και τα ανθρώπινα (Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!) ξέρει ότι δεν έχει σημασία τι λένε για σένα, αρκεί να λένε το όνομά σου. Έτσι σαν προσευχή, σαν επίκληση, σαν μάντραμ. VAGGELIS FOR PRESIDENT! Και στο τέλος αν τα πράγματα πάνε πολύ στραβά μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι αυτός. Σας είπα κυρία Δημοκρατική Παράταξή μου: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ! Βρε λες;

ΥΓ: Η μισή ιστορία είναι αληθινή. Μη βιαστείτε να ποντάρετε

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα στην ενότητα ΜΕ ΑΠΟΨΗ

 • 22/10  Μερκαντιλισμός: Ένα φάντασμα ξαναπλανιέται πάνω από την Ευρώπη- Ευθύμης Μαραμής
  Μία από τις χειρότερες παρενέργειες της επικρατούσας “μοντέρνας“ οικονομικής θεωρίας του συνολικού ξοδέματος (“συνολική ζήτηση“) και ο τρόπος που προσεγγίζει αυτή η θεωρία την παραγωγή και την απασχόληση, είναι η ψευδο-επιστημονική δικαίωση που δίνει στα φαντάσματα του μερκαντιλισμού.
 • 21/10  Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η πολιτική αβεβαιότητα- Γιάννης Παπανικολάου
  Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εκκολαπτόμενος πρωθυπουργός κ. Τσίπρας διαφωνώντας σε όλα, κοκορομαχώντας και αλληλοβριζόμενοι, είναι πολύ κοντά σε κάτι μοναδικό. Να μετατρέψουν την όποια πολιτική αβεβαιότητα σε σχεδόν βεβαιότητα.
 • 20/10  Τα οφέλη από τα μέτρα στην αγορά ηλεκτρισμού- Νίκος Βασιλάκος
  Από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι σήμερα η ΡΑΕ έλαβε μια σειρά από ρυθμιστικά μέτρα με κεντρικό στόχο τη μείωση του σταθμισμένου κόστους παραγωγής του Συστήματος, μέσω της υποκατάστασης σημαντικού τμήματος της παραγωγής από σταθμούς φυσικού αερίου με λιγνιτική παραγωγή.
 • 17/10  Δελτίον Θυέλλης- Άγης Βερούτης
  Οι πρακτικές της λιτότητας εναντίον της κοινωνίας των πολιτών, μέσω υπερφορολόγησης υπέρ της διατήρησης ανέπαφου του κομματικού κράτους των απτυχίωτων, των πλαστογράφων και των 50άρηδων συνταξιούχων, έχει φέρει την κοινωνία σε αδιέξοδο.
 • 16/10  Οράματα ή... παραμύθια- Κωνσταντίνος Γκράβας
  Τα δύο πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα (ΝΔ και ΠαΣοΚ) πρωταγωνίστησαν στη Μεταπολίτευση με τα καλά τους και τα κακά τους. Ο μεταπολιτευτικός κύκλος όμως έκλεισε. Αμφότερα έχουν απωλέσει την ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού τους προσωπικού. Διότι σημασία δεν έχουν μόνον οι πολιτικές θέσεις, τα οράματα ή τα... παραμύθια. Σημασία, μείζονα μάλιστα, έχουν τα πρόσωπα και προπάντων οι θεσμοί.
 • 15/10  "Αντικειμενική" πολυγλωσσία- Γεωργία Πανοπούλου
  Η αγορά ακινήτων δεν λειτουργεί ομαλά και δεν υπάρχει ικανό στατιστικό δείγμα για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, υποστήριξε εν περιλήψει το Δημόσιο μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σε εκδίκαση υπόθεσης σχετικά με τη μη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.
 • 14/10  Η αξιολόγηση όπως θα έπρεπε να είναι: Ένα υπόδειγμα- Γιώργος Κωστούλας
  Η αξιολόγηση, μία τις θεμελιωδέστερες λειτουργίες του Μάνατζμεντ. Απ’ αυτές που πρωτίστως υπάρχουν επ’ωφελεία των εργαζομένων. Και που οι τελευταίοι θα έπρεπε να αποζητούν, να απολαμβάνουν και να εύχονται να γίνεται όλο και πιο συχνότερα. Αυτή λοιπόν τη λειτουργία εμείς, σε τούτη εδώ τη χώρα καταφέραμε να την απαξιώσουμε ανεπανόρθωτα.
 • 13/10  "Δημόσια ανάπτυξη", τόνωση της ζήτησης και λοιπά σοσιαλιστικά παραμύθια- Ευθύμης Μαραμής
  Μπορεί κάποιοι να γελάνε με την πεποίθηση του Ελληνικού πολιτικού συστήματος πως: “το δημόσιο κινεί την αγορά και άρα την παραγωγικότητα της χώρας“. Επειδή όμως δεν είναι αστείο, θα πρέπει να εξετάσουμε κάποια στοιχεία βασικής οικονομικής θεωρίας, ώστε να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στους ανθρώπους αυτούς, πως βλέπουν τον κόσμο ανάποδα.
 • 09/10  Ποιος είναι πραγματικά ο Γιουνκέρ;- Ανδρέας Ζαμπούκας
  Πολύς κόσμος αγνοεί παντελώς τις διαδικασίες επιλογής των προσώπων που αποφασίζουν για το μέλλον του. Κάποιοι φροντίζουν μεθοδικά να τον κρατούν ανίδεο μέσα στο εθνοκεντρικό “κλουβί“ του, χωρίς να κατανοεί ότι αλλού είναι πια τα κέντρα αποφάσεων.
 • 08/10  Για τη σωφροσύνη, την ψυχραιμία και τη συνειδητοποίηση των ευθυνών- Νίκος Χιδίρογλου
  Μιλάνε πολλοί για τις σημερινές δυσκολίες. Όντως, υπάρχουν δυσκολίες και δη μεγάλες. Για να δούμε όμως πως ήταν η κατάσταση πριν από ακριβώς 40 χρόνια, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη χώρα στο δρόμο της ομαλότητας, εν μέσω των εθνικών προβλημάτων που συσσώρευσαν ο επταετής σφετερισμός της εξουσίας από τη χούντα των προδοτών και οι τυχοδιωκτισμοί των τελευταίων στην Κύπρο.
Επόμενη σελίδα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια