Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Φεβ-2018 11:34

  Συριζοτσολιάδες και νεοδωσίλογοι στο κύκνειο άσμα τους…

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου

  "Όταν μία μερίδα πολιτών επιλέγει και εκλέγει πολιτικούς απατεώνες, εθνικούς δωσίλογους και προδότες, για να κυβερνήσουν τη χώρα, δεν μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους θύματα…  Είναι συνένοχοι και μάλιστα συνένοχοι με δόλο!" - George Orwell

  ​Δεν είναι τυχαία πολιτική εξέλιξη, σε μια πολιτικά διεφθαρμένη χώρα όπως η δική μας, μες στις αριστερές τις γιάφκες των αρπακτικών που γαλουχήθηκαν οι εχθροί της χώρας και του Έθνους … να βγαίνουν ήρωες!

  Οι αριστερές οι μήτρες δεν είναι εκείνες που βγάζουν Κολοκοτρώνηδες, Μιαούληδες και Μαυρομιχαλαίους. Εκκολάπτουν διαστροφείς της ιστορίας, με αισθήματα προδιαγεγραμμένα και ενάντια στις αξίες και τα αισθήματα του λαού... Παράγονται, όποτε κριθεί αναγκαίο, από τους καθοδηγητές και μάλιστα σε μαζική παραγωγή, εκτός κάποιων που βγαίνουν από συλλεκτική παρτίδα, για να μείνουν αξέχαστοι. Στα υπόγεια λαγούμια, δεν θα μπορούσαν ποτέ να εκπαιδευτούν ήρωες και πατριώτες…  

  Θυμάστε, μήπως, τις πύρινες προεκλογικές φανφάρες και τις φωτιές που έριχνε ο Τσίπρας στην Ομόνοια, πριν κάποια χρόνια, με πλήρη γνώση της στρατηγικής του μάρκετινγκ… την πώληση της ελπίδας και της αλλαγής… το λάγνο μασάζ της ελληνικής συλλογικής μνήμης, γνωρίζοντας καλά την οργή  που τότε ένιωθε ο Έλληνας;...

  Αυτό τον ανεκδιήγητο τον Τσίπρα τον μεγάλωσαν οι αριστεροί επαγγελματίες Εφιάλτες, όπως και άλλους, ντοπάροντάς τους από μικρά παιδιά με "πολιτικό και αντεθνικό δηλητήριο”… παραδίνοντας, λίγο αργότερα, στα έμπειρα πλέον χέρια τους, την προετοιμασμένη επί χρόνια πολιτική "μολότοφ”!

  Επειδή, όπου κι αν ψάξει κανείς, σε αυτά τα συνωμοτικά άντρα της παραβατικότητας, δεν πρόκειται να βρει προσδιορισμό που να ξεχωρίζει τον προδότη και τον δωσίλογο σε δεξιό ή αριστερό, παραθέτω την εννοιολογική των όρων:

  Με τον όρο προδοσία, εκ του ρήματος "προδίδω”, χαρακτηρίζεται γενικότερα η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων έναντι διαπίστευσης, μέσα σε μια σχέση κοινωνική, μεταξύ ατόμων ή οργανώσεων, ή μεταξύ και αυτών τούτων, ατόμων και οργανώσεων. Βαρύτερες, κατ' έννοια σπουδαιότητας, περιπτώσεις προδοσίας, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, είναι αυτές που στρέφονται κατά του έθνους και της χώρας, που λαμβάνει και την ιδιαίτερη ονομασία "εσχάτη προδοσία”, αμφότερες, και οι μόνες των περιπτώσεων, ποινικά κολάσιμες.

  Στη νομική επιστήμη, "εσχάτη προδοσία" είναι το έγκλημα της μη αφοσίωσης στο έθνος ή στην πολιτεία. Ένα πρόσωπο ή μια ομάδα ανθρώπων που προδίδει το έθνος ή την υπηκοότητά του ή/και καταπατά έναν όρκο αφοσίωσης σε αυτό, και με οποιονδήποτε ηθελημένο τρόπο συνεργάζεται με τον αντίπαλο/εχθρό, θεωρείται ότι είναι προδότης.

  Η λέξη "δωσίλογος” είναι σύνθετη και αποτελείται από τη λέξη "Δώσι-" από την αρχαία λέξη "δίδωμι” και τη λέξη "λόγος" και εννοεί αυτόν που συνεργάστηκε με τον κατακτητή ή τον καταπατητή της χώρας, ντόπιο ή ξένο. Χαρακτηρίζει εκείνον τον άνθρωπο που έχει δώσει τον λόγο του, κάπου υπογείως, και καταφέρνει να τον κρατά παρά όλα τα αρνητικά "επακόλουθα” για το έθνος, το κράτος και τους πολίτες του, που μπορεί να υπάρχουν από αυτή του την πράξη.

  Πρέπει τα πράγματα να ονοματίζονται όπως πρέπει - με τ’ όνομά τους και όπως η πραγματικότητα τα αντιλαμβάνεται! Η ειλικρίνεια δεν είναι βρισιά. Είναι υποκρισία να καλλωπίζεις λεκτικά πράξεις αποτρόπαιες και αποκρουστικές. Είναι προδότης όποιος παραβιάζει τη λαϊκή επιθυμία και προδίδει τη χώρα για μια ανούσια καρέκλα…

  Ποιες λοιπόν είναι οι ερμηνείες απομυθοποίησης του Αλέξη Τσίπρα που πριν από σχεδόν τρία χρόνια ήταν κάτι σαν "λαϊκός ήρωας”, για κάποια ιδιαίτερα "αφελή” μερίδα των Ελλήνων πολιτών; Υποσχόταν τότε να απαλύνει τα βάσανα των πολλών, και να προστατεύσει την Ελλάδα… και τι έκανε; Πρόδωσε με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο την ιστορία μας, τη θρησκεία, την ίδια τη χώρα, τις επιθυμίες και τα όνειρα των πολιτών που τον εμπιστεύθηκαν, ξεπουλώντας ακόμα και τα όποια ιερά και όσια αυτού του τόπου… με αποτέλεσμα, πλέον, η όποια συγκυριακή αποδοχή μερίδας των ανθρώπων να έχει μετατραπεί σε οργή, όπως πιστοποιούν περίτρανα οι διαμαρτυρίες στα δύο συγκλονιστικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον ίδιο και το κόμμα του στο "ναδίρ” των προτιμήσεων των πολιτών.

  Τι είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, "προδότης ή ένας ακόμη ηλίθιος”, δέσμιος ενός κυβερνητικού προγράμματος, που ο ίδιος και οι κομισάριοί του, από το Polit Buro της Κουμουνδούρου υπαγόρευσαν στους πιστωτές, υπερθεματίζοντας τις περισσότερες φορές στις απαιτήσεις τους; Στο διάστημα που κυβερνά, ως ο ψεύτης-πρωθυπουργός, αθέτησε όλες τις πολιτικές δεσμεύσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε με δόλο ένα ακόμα πακέτο βοήθειας των πιστωτών, που ο ίδιος σχεδίασε και προκάλεσε  – το τρίτο… Πήρε δισ., αλλά η χώρα και οι πολίτες, έπρεπε να σφίξουν ακόμα πιο σφιχτά το ζωνάρι, ώστε στην πλάτη τους, να χρηματοδοτεί τον κομματικό στρατό των άεργων που διορίζει και τα τάγματα εφόδου, τύπου” Ρουβίκωνα” ή τις "Φάλαγγες Κουκουλοφόρων των Εξαρχείων”, που συγκροτεί… Απεδείχθη στον τομέα αυτόν μαιτρ, με τη Χρυσή Αυγή να παίρνει μαθήματα λέρας και δυσωδίας. Μπροστά του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης φαντάζουν πλέον μαθητούδια… Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η μακρόχρονη εκπαίδευσή του στον "συνωμοτισμό” τον έκανε και έμπειρο, αλλά και θανατηφόρα αποτελεσματικό…

  Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, διώχνει τους επιστήμονες, ξεγυμνώνοντας τη χώρα από εξαιρετικά μυαλά, πουλά τα φιλέτα της χώρας και ό,τι άλλο μπορεί να πουληθεί, μόνο και μόνο για να συνεχίσει να το παίζει πρωθυπουργός, πάνω στα συντρίμμια μιας χώρας και τον πόνο ενός λαού. Η ελληνική οικονομία ωστόσο παραμένει σε κατάσταση απόλυτης εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 30%, ενώ θα ακολουθήσει και νέα στοχευμένη νηστεία που θα συνδυαστεί με νέες φοροεπιδρομές στην τσέπη των πολιτών από τον Κέλτη υπουργό των Οικονομικών …

  Πιο ξεκάθαρος όμως, στην προδοσία του έναντι της Ιστορίας και της Μακεδονίας δεν μπορούσε να γίνει ο Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει ξεδιάντροπα πως θα εκχωρήσει το όνομα Μακεδονία, που ακόμα και για το μη ιδιαίτερα φιλικά προσκείμενο Χόλυγουντ είναι Ελληνικό, στους… "χομπίστες” Μεγαλέξανδρους της Vardarska, στους οποίους ήδη έστειλε τον αξιοθρήνητο Μπουτάρη, ντυμένο με σλαβική παραδοσιακή ενδυμασία, για να τους διαβεβαιώσει περί των καλών του προθέσεων συνεργασίας, αλλά και ίσως για να κλείσει αισίως το θέμα της "αγόρευσης” της Ελληνίδας πρώην νηπιαγωγού και νυν καθηγήτριας πανεπιστημίου, σε επί τιμή κοσμήτορα του τμήματος "Νεο-Μακεδονικής Αναγέννησης” του πανεπιστημίου των Σκοπίων…. Αρχικά βέβαια, διατυμπάνιζε πως δήθεν θα σεβαστεί τις ευαισθησίες του Ελληνικού Λαού, καθώς και ο ίδιος λέγεται πως είναι μισός Μακεδόνας, απλά κανείς δεν ξέρει από ποια ακριβώς γεωγραφική πλευρά. Λέτε, το "Μακεδόνας" να το αντιλαμβάνεται όπως οι σύντροφοί του οι Σκοπιανοί;…  

  Το αφήγημα της προδοσίας του μένει στην ιστορία, ως η "λοιδορία” ενός πολιτικού αγύρτη προς ένα κυρίαρχο λαό. Είπε λοιπόν, ο ανεκδιήγητος αυτός άνθρωπος που από τ’ αλώνια μας κουβαλήθηκε λάθρα στα σαλόνια: "Αυτό που καλώ τον Ελληνικό Λαό να πράξει είναι κυρίως να εκτιμήσει νηφάλια τι προάγει το εθνικό συμφέρον και τι το υπονομεύει. Η μη λύση το υπονομεύει. Εδώ και 25 χρόνια οι γείτονες αναγνωρίζονται με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από πολλές χώρες, ενώ εμείς παλεύουμε παντού ώστε να τους αποκαλούν όλοι FYROM… ονομασία δηλαδή σύνθετη, στην οποία υπάρχει και ο όρος "Μακεδονία", χωρίς κανέναν προσδιορισμό, που να αποτρέπει την οικειοποίηση και της Γεωγραφίας και της Ιστορίας (!). Αν λοιπόν υπάρξει ευκαιρία λύσης που θα αναιρεί αυτά τα δύο αρνητικά δεδομένα, τότε θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε”.

  Έτσι, λοιπόν, με μια απλή συριζαίικη γνωμάτευση… επωλήθη η Μακεδονία… και μάλιστα, σε συσκευασία δώρου! Δεν έχει όμως τελειωμό η ζημιά που προκαλεί η πολιτική Τσίπρα και Σία στη χώρα μας…

  Μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, όπου δυστυχώς για την πατρίδα μας, όταν έφυγε, έφυγε με το πορτοφόλι του πρωθυπουργού μας στην τσέπη, οι Τούρκοι εγκαταστάθηκαν μόνιμα γύρω από τα Ίμια, ο Καμμένος επισκέφθηκε, βρεγμένος απ’ το φόβο του, με χίλια κόλπα και αμέτρητες παραλλαγές, προσποιήσεις και σχέδια παραπλάνησης των Τούρκων,  τις βραχονησίδες, καβάλα σε Ελληνικό πολεμικό πλοίο… για να ρίξει στεφάνι, ενώ μόλις πριν λίγες ώρες, οι Τούρκοι  εμβόλισαν τη ναυαρχίδα του λιμενικού μας σώματος, το "Γαύδος 090” και, αφού το αχρήστευσαν και το έστειλαν στα ναυπηγεία, αλωνίζουν ανενόχλητοι, χτίζοντας φυλάκια απέναντι, για να παρακολουθούν τα Ίμια, μπας και κάποιος Έλληνας τολμήσει να περάσει από… τουρκικά νερά.

  Η ανευθυνότητα, η δειλία και η αδιαφορία αυτού του ανθρώπου και των συνεργατών του παγιώνουν υπέρ της Γείτονος το status quo στην περιοχή, ανοίγοντας διάπλατα τις ορέξεις των Τούρκων για περαιτέρω αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της Ελλάδος στα εδάφη, τα νερά και τον αέρα της, με αποτέλεσμα σε λίγο να τους δούμε να περιπολούν και έξω από την Αίγινα, ζητώντας μας διαβατήρια για να επισκεφθούμε τον Πόρο και την Ύδρα.

  Τελικά, πρέπει να είσαι ή προδότης ή ηλίθιος, κε Τσίπρα… Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Επειδή όμως δεν νομίζω ότι είσαι χαζός, μάλλον για προδότη σε κόβω! Δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ με τίποτε λιγότερο από το να ρίξουμε ακόμα και βίαια αυτό το καθεστώς που εγκαθίδρυσες. Αυτό όμως δεν γίνεται με παραδοσιακές συνταγές και εκλογομαγειρέματα ούτε με την αγωνία της όποιας πολιτικής επιβίωσης! Γίνεται "ξαφνικά” και "ακαριαία” από τον λαό που ξυπνάει, ξεσηκώνεται και ισοπεδώνει ό,τι καθεστωτικό στέκεται όρθιο… ακόμα και αυτά που το θυμίζουν, έστω και αμυδρά!

  Κάπου άκουσα πως ο "αιφνίδιος θάνατος” –έστω και ο πολιτικός-, χρειάζεται το γονίδιό του, και ως γενετιστής με μακρόχρονη εμπειρία και αρκετές γνώσεις στο επάγγελμα, πιστεύω πως το διαθέτεις.

  Ας πετάξουμε τη Δευτέρα τους αετούς μαζί με τις ευχές μας και το βλέμμα μας όσο πιο ψηλά στο γαλάζιο του ουρανού μπορούμε, στέλνοντας τα φιλιά μας στο Αιγαίο... Από εκεί ψηλά όλα θα φαίνονται πιο όμορφα και πιο ελληνικά, αντάξια της χώρας που ζούμε και των αισθημάτων που τρέφουμε γι' αυτήν.

  *Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων