Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 27-Ιαν-2018 08:47

  Το αφήγημα των αριθμών... και από κει και πέρα το χάος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου

  "Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν κακοί, αλλά αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, που δεν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο... τότε δώσ’ του εξουσία και θα το δεις πώς θα μεταμορφωθεί σε... Συριζαίο αρχηγό".

  Αν μπει στον κόπο κάποιος να ρίξει μια ματιά στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η συγκυβέρνηση, εύκολα πίσω από τους αριθμούς θα αντιληφθεί όλες εκείνες τις εσκεμμένες "στρεβλώσεις" που ταλαιπωρούν τη χώρα και εμάς. Πριν απ' όλα θα διαπιστώσει την ουσιαστική απουσία κάποιας... όποιας πολιτικής βούλησης, αλλά και ένα φτιαχτό σύστημα που κατασκευάστηκε πρόσφατα, για να βολεύει και να βολεύεται. Επίσης εύκολα διαπιστώνει κάνεις πως το πολιτικό-ιδεολογικό σύστημα των κυβερνώντων της "1ης φοράς" είναι εκνευριστικά προσχηματικό!

  Όταν, φίλες και φίλοι, κάποιος καταλύσει βίαια την κυριαρχία μιας χώρας και... αυτονομείται το πολίτευμα, όταν συμμετέχει στη δημιουργία ενός φρασκοαναπαλαιωμένου  "sui generis" πολιτειακού μορφώματος, ενός δηλαδή  νέου καθεστώτος ημιαποικιοκρατικού, όταν έχει απονομιμοποιηθεί ηθικά, δεοντολογικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά, από κάπου πρέπει να αντλήσει την επιθυμητή "νομιμοποίηση" και με κάποιον τρόπο πρέπει να ψευτοφτιάξει μια τύποις "συναίνεση", είτε στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος, είτε εντός του κόμματός του, μεταθέτοντας χρονικά το πρόβλημα και αποκρύπτοντας την πραγματική ουσία των πραγμάτων που καίνε και τσουρουφλίζουν. 

  Οι... "πρεσβύτεροι" του κυβερνητικού μορφωματικού συνονθυλεύματος προσπαθούν απεγνωσμένα να παρουσιαστούν ως ακραιφνείς δημοκράτες, έχοντας τοποθετήσει απέναντι την εκκλησία, τους ιδεοληπτικούς αριστεριστές, το ΚΚΕ, τη Δημοκρατική Συμμαχία και ό,τι άλλο περνάει από μπροστά τους... ακόμα και τον δύσμοιρο τον Λεβέντη, προσπαθώντας να εμφανίσουν δράκους και τέρατα που τους πολεμούν. 

  Η ουσία όμως δεν αλλάζει, ό,τι και αν "σκαρφιστούν" οι κυβερνητικοί Καρανίκες... στρατηγικού σχεδιασμού, για να τοποθετήσουν σε περίοπτο σημείο, σαν καχεκτική καρικατούρα "επανασυσπείρωσης" των οπαδών τους και "επανανομιμοποίησης" αυτού που τολμούν να ονομάζουν "κόμμα", τη σημαία της επανάστασης των αριθμών... η ουσία των πραγμάτων πάλι δεν είναι δυνατόν ν' αλλάξει και ίδια θα μείνει.

  Αν υπάρχει ένα κρίσιμο συμπέρασμα που ο Τσίπρας και οι πέριξ αυτού αυλοκόλακες και παρατρεχάμενοι έχουν αποκομίσει από την έως τώρα κυβερνητική τους καριέρα, είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, αλλά ούτε κακοτράχαλο μονοπάτι για οποιονδήποτε που συμμετείχε στα εγκλήματα ΣΥΡΙΖΑ...

  Θα είναι φύση αδύνατο οι πολιτικάντηδες αυτοί, που τραυμάτισαν ανεξίτηλα τις δομές του κράτους, την υφή του Έθνους και τις ψυχές των πολιτών, να επικαλεστούν αύριο, από τη θέση της αντιπολίτευσης, τα ψέματα εκείνα με τα οποία εξαπάτησαν μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων, όσα τόλμησαν να ψελλίσουν από τα μπαλκόνια, πριν γίνουν κυβέρνηση. Αν το κάνουν, θα είναι καθαρή αυτοκτονία, αλλά, πιστέψτε με, κανένας δεν θα προσπαθήσει να τους εμποδίσει να το πράξουν!

  Ακόμα και σε θέματα που δεν συναρτώνται με τις μεταρρυθμίσεις και τις προσαρμογές που πρέπει να επιχειρηθούν στον κρατικό μηχανισμό, δεν θα έχουν δικαίωμα πλέον ούτε άποψη να εκφέρουν...

  Όλος αυτός ο όχλος ο άτακτος, που από τις "πλατείες των κραυγών και των απειλών" βρέθηκε να διορίζεται σε νεοκατασκευασμένες θέσεις εργασίας, τη στιγμή που ισοδύναμο αριθμητικά ποσοστό αντιφρονούντων απολύονταν, είναι φυσικό να ψάχνει εναγωνίως νέα πολιτική στέγη, μιας και τα μέλη του όχλου αυτού που διορίστηκε θεωρούν πως τις θέσεις αυτές εργασίας που δολίως απέκτησαν, τις δικαιούται για πάντα (!). Εκεί ακριβώς, η ακραία νεο-μνημονιακή καρικατούρα του κυβερνώντος κόμματος βλέπει την ευκαιρία της! Με μεθόδους άλλων αλησμόνητων και σχεδόν ξεχασμένων εποχών, η κυβέρνηση, για κάθε νέα θέση που δημιουργεί ή για κάθε άλλη που ελευθερώνεται με δική της...  ευγενική προτροπή, τοποθετεί "δικά της" αγόρια με κοτσίδα και σακκίδιο στην πλάτη και κορίτσια με καρφάκια στα μαλλιά και ντύσιμο 79's, όλα προερχόμενα από το παλιό καλό και δοκιμασμένο γερο-ΠΑΣΟΚ, που μετακινούνται ως γνήσιες ιστιοσανίδες... όπου φυσά ο στρατηγός άνεμος, φθάνει στο τέλος της πορείας να υπάρχει και το απαραίτητο τυράκι!

  Από την άλλη, όμως, για να επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα, ένα κόμμα, έστω και κραγμένα συνονθυλευματικό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει βασίσει τα πάντα σε "αριθμούς", "ξεχνώντας" τον απλό πολίτη-άνθρωπο, είναι καταδικασμένο να καταστραφεί ή μάλλον να οδεύσει προς την "αυτοκαταστροφή", που νομοτελειακά θα συμβεί και που δεν θα μπορέσει με καμία δύναμη  ν' αποφύγει... 

  Ως ένας άνθρωπος που δεν έδινε μέχρι πριν λίγα χρόνια ιδιαίτερη σημασία στα νούμερα, έχω μείνει "στήλη άλατος" με αυτά που βλέπω να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μου και με αυτά που ακούω ή διαβάζω το τελευταίο διάστημα, όπου και αν στρέψω την προσοχή μου. Έχει πια χαθεί κυριολεκτικά η μπάλα και οι όποιοι ειδικοί σχίζουν και καίνε τα πτυχία τους!

  Ο μοναδικός λοιπόν λόγος που ασχολήθηκα τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια με την πολιτική αριθμολογία ΣΥΡΙΖΑ, είναι λόγω της απέχθειας που μου δημιούργησε η προκλητική και ξεδιάντροπη γύμνια αυτής της απίστευτης κυβέρνησης τσαρλατάνων. Έχουν βασίσει κυριολεκτικά τα πάντα σε αριθμούς και πλεονάσματα, καταδικάζοντας συγχρόνως σε αργό και βασανιστικό θάνατο τους άμυαλους, αλλά και τους φυσιολογικής κοπής και ευφυΐας πολίτες αυτής της χώρας... Βλέπετε, είναι ο άγραφος κανόνας πως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

  Εθνική στρατηγική, ιδεολογία, ταυτότητα, εθνικό συμφέρον, δημόσιο συμφέρον, πολίτευμα, δικαιοσύνη, παιδεία, ασφάλεια, διεθνείς σχέσεις, όραμα, νόημα ζωής, κυριαρχία, εκσυγχρονισμός, ελπίδα, παραγωγή, εργασία, νεολαία, δημογραφικό, πλούτος υπέδαφους, επενδύσεις, εθνική γλώσσα, ηθική, δεοντολογία, πολιτική, κοινωνία. (Ουφ... τα ξεστόμισα όλα!) Όλα ριγμένα στην πυρά της Κουμουνδούρου...

  Τίποτα από όλα αυτά που ξέραμε και μεγαλώσαμε μαζί τους δεν υπάρχει πια. Υπάρχουν μόνον οι αριθμοί να φτερουγίζουν μαζί με τις ψυχές εκείνων που φεύγουν, ή με αυτούς που ήδη είναι φευγάτοι!... 

  Τα πάντα υπάγονται στους αριθμούς. Τα πάντα είναι...  αριθμοί! Κατάντια και ολοκληρωτικός αριστερός "ανορθολογισμός". 

  Εννοείται πως υπό αυτές τις συνθήκες κανένας δεν μπορεί να μας πάρει στα σοβαρά ως χώρα... ως "υποκείμενα" ειδικά σε διεθνές επίπεδο, παρά μονάχα έμμεσα, μέσω μεσαζόντων, ως "αντικείμενα" και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας, μάλλον κάτω του κόστους.

  Να περιμένουμε λοιπόν περαιτέρω kolotoumbes, αύξηση των πιέσεων, των εκβιασμών και των δυσλειτουργιών του κράτους, σε πληθώρα θεμάτων, το επόμενο διάστημα, από νέα ανάφλεξη οικονομικών απαιτήσεων μέχρι Κυπριακό, Σκοπιανό, Μεταναστευτικό, που οι Τούρκοι είναι έτοιμοι ν' ανοίξουν τις στρόφιγγες των λαθρο-εισβολών, αμυντική κατάρρευση  της χώρας,  ισοπέδωση της  παιδείας, συμφωνίες με παραχώρηση περαιτέρω κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, φαινόμενα κοινωνικού χάους με τους Ρουβίκωνες να αναλαμβάνουν θέσεις "πραιτοριανών" για την ασφάλεια της χώρας με "headquarters"  στην Κουμουνδούρου, ενός δηλαδή πολιτικού συστήματος που δεν αντιπροσωπεύει πλέον την κοινωνία αλλά αυτονομείται και στρέφεται εναντίον της! Ανοχύρωτη και κατεστραμμένη χώρα δηλαδή η Ελλάδα μας, με εμάς όλους... εγκλωβισμένους σε ξέφραγο αμπέλι, περιτριγυρισμένο από ναρκοπέδια. 

  Έχουν αποτύχει παταγωδώς και ολοκληρωτικά. Τους συμφέρει, δηλαδή,  στα πλαίσια του δημόσιου λόγου να κυριαρχεί ο οικονομισμός για να μη φανερώνεται η συνολική εικόνα της συρρίκνωσης, της κατάρρευσης, του εξευτελισμού, των ευθυνών, της ταπεινωτικής ήττας και της αποτυχίας τους, που τα φορτώνεται η δύσμοιρη η χώρα και εμείς στο μερίδιο που μας αναλογεί, είτε ρίξαμε λερωμένη ψήφο, είτε καθαρή.

  Ζούμε σε ένα κράτος που κατέληξε να μην έχει εσωτερικό, παρά μονάχα εξωτερικό λόγο ύπαρξης και η συνολική κατάσταση είναι μάλλον για να κλαις και να γελάς συγχρόνως. 

  Αυτό το πράγμα... δεν είναι, σίγουρα, κράτος, αλλά κάτι άλλο, διαφορετικού τύπου και κατηγορίας και που μόνο σε κάποια γενικά σημεία θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως συντεταγμένο κράτος, έστω και αν αυτά όλα τα σημεία, συμπυκνώνονται στο ένα και μοναδικό: στο ρουσφέτι και στο φαγοπότι στις πλάτες μας...

  Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι το ναρκοπέδιο, μέσα στο οποίο τα παλληκάρια αυτά μας τοποθέτησαν και το πού ακριβώς βρισκόμαστε, εντός αυτού. 

  Τη συνολική εικόνα δηλαδή, για να έχουμε ίσως κάποιες πιθανότητες να βγούμε ζωντανοί κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Ο κόσμος όλος γελάει μαζί μας, γνωρίζοντας...  πως οι της "1ης φοράς" μιλάνε μονάχα με οικονομικά μεγέθη και αριθμούς, μόνο και μόνο επειδή σκοπεύουν να μας  εξαπατήσουν και να πάρουν έξτρα αναπνοές στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στα πηδάλια της χώρας!

  Όλα αυτά μπορούν να διορθωθούν, δίχως να χρειάζεται πρώτα να γίνει παγκόσμια επανάσταση και να ωριμάσουν οι συνθήκες ή να υπογράψουν οι ξεπουπουλιασμένοι ιθαγενείς χαρτιά μετανοίας στους επαναστάτες προέδρους των δεκαπενταμελών σχολικών επιτροπών και στα κονκλάβιά τους. 

  Ας μην ξεχνάμε πως μια παράμετρος, επαναλαμβανόμενη σε όλα τα μνημόνια, είναι η δίκαιη διεύρυνση του φορολογικού συστήματος, ώστε ο καθένας από εμάς να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και τα αληθινά εισοδήματά του... 

  Θέλω δηλαδή να πω πως όλα αυτά τα βασανιστικά μέτρα-τιμωρίες δεν τα επέβαλε καμία τρόικα και κανένας τοκογλύφος δανειστής! Τα επέβαλε το άρρωστο ακατοίκητο ενός άρρωστου "καταληψία", που εμείς χρυσώσαμε για να μας κυβερνήσει.

  Τελικά η γενιά η δική μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις κακές πράξεις των κακών πολιτικών που επέλεξε, όσο για την απαράδεκτη σιωπή ημών -των καλών ανθρώπων δηλαδή που ανεχθήκαμε τόσα χρόνια, τόσο πολλά, και που συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα να ανεχόμαστε... 

  Φτάνει όμως πια. Ακυρώστε τη γελοία πολιτική των αριθμών, επειδή δεν σας βγαίνει να μιλήσετε για κάτι άλλο, και αδειάστε μας επιτέλους τη γωνιά, μπας και χαραχθούν πολιτικές για τον άνθρωπο, για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, ατομική ασφάλεια και ποιότητα ζωής... που εσείς τόσο βάναυσα πλήξατε.

  *Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων