Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Οκτ-2009 10:29

  Πως σχολιάζουν G. Sachs, KBW, JP Morgan και National Sec. την ΑΜΚ της Alpha Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:22

  Η κίνηση της Alpha Bank δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, εκτιμά σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2009 η Goldman Sachs. Η GS «βλέπει» ενίσχυση του core Tier 1 της τράπεζας κατά 197 μονάδες βάσης στο 8,4% για το σύνολο του 2009, έναντι προηγούμενη πρόβλεψης για 6,5%, «το τρίτο υψηλότερο στην Ελλάδα» όπως αναφέρει ο οίκος.

  Η Goldman Sachs στο εξής εστιάζει το ενδιαφέρον της α) σε όσα θα αναφέρει η διοίκηση της Alpha Bank για τις προοπτικές του β’ εξαμήνου του 2009 και για τις τάσεις στα margins και την ποιότητα των παγίων, β) στην μερισματική πολιτική της τράπεζας και γ) στο χρονοδιάγραμμα για τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου.

  Ο οίκος δίνει σύσταση “neutral” για τη μετοχή της Alpha Bank και σημειώνει ότι τόσο η σύσταση όσο και η τιμή-στόχος είναι υπό αναθεώρηση.

  Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχωρά η Alpha Bank θα ενισχύσει σημαντικά το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core Tier 1 της τράπεζας, εκτιμά η Keefe, Bruyette and Woods (KBW) σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

  «Εκτιμούμε αρχικά ότι για το σύνολο του 2009 το core Tier 1 της τράπεζας θα βελτιωθεί σημαντικά από το 7,1% στο 9,0%, δίνοντας στην Alpha Bank την υψηλότερη ποιότητα κεφαλαίων στον κλάδο και θα της επιτρέψει να επανέλθει σε διανομή μερίσματος σε μετρητά για τη χρήση του 2009», αναφέρει ο οίκος.

  Η KBW θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της σύστασης και της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών της ΑΜΚ, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

  Θετικά αξιολογεί σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2009 και η JP Morgan το ενδεχόμενο επιτυχούς έκβασης της αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank, μεταξύ άλλων επειδή θα επιτρέψει στην τράπεζα να επανέλθει σταδιακά στη διανομή μερίσματος σε μετρητά.

  Ο οίκος διατηρεί τη μετοχή της Alpha μεταξύ των top picks και εκτιμά ενίσχυση του core Tier 1 της τράπεζας σε 10,5% για το 2010 και σε 11,6% για το 2011.

  Η JP Morgan δίνει σύσταση “overweight” για τη μετοχή της Alpha Bank και τιμή-στόχο 20,00 ευρώ.

  Θετικά αξιολογεί και η National Sec. P&K την απόφαση της Alpha Bank για αύξηση κεφαλαίου, κίνηση που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στην τράπεζα «να επιστρέψει στην μερισματική της πολιτική», «να εκμεταλλευτεί μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης» αλλά και να αποκτήσει ένα «επαρκές ‘μαξιλάρι’ κεφαλαιακής επάρκειας έναντι ενδεχόμενων μελλοντικών αλλαγών του ρυθμιστικού πλαισίου».

  Σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2009, η P&K εκτιμά ότι η πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ θα βελτιώσει το δείκτη core Tier 1 της τράπεζας κατά 190 μονάδες βάσης, στο 8,9%, ενώ διατηρεί σύσταση “outperform” και τιμή-στόχο 14,8 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank.

  Όπως σημειώνεται στην ίδια έκθεση, οι θετικές πτυχές της ΑΜΚ ενισχύουν τις προοπτικές του Ομίλου τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, δεν αποκλείονται βραχυπρόθεσμες πιέσεις στη μετοχή, εκτιμάται ωστόσο ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την οποιαδήποτε παροδική «αδυναμία» της μετοχής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων