Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2009 17:04

  Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες στη Wall στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι το σχέδιο της κανονιστικής μεταρρύθμισης στις αγορές δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ελεύθερη αγορά.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του διαβεβαίωσε ότι η παρέμβαση του είναι "προσεκτικά ισορροπημένη" και δεν πρόκειται να καταπνίξει τις δυνάμεις της ελεύθερης αγοράς. "Επιδιώκουμε να θέσουμε σε ισχύ νέους κανονισμούς που θα επιτρέψουν στις αγορές μας να συνεχίσουν να προωθούν την καινοτομία ενώ την ίδια στιγμή θα αποθαρρύνουν τις υπερβολές", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

  Την ίδια στιγμή η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της και αναθεώρησε το outlook σε 22 αμερικανικές τράπεζες.

  Η εν λόγω κίνηση, επισημαίνει ο οίκος, "αντανακλά την άποψη μας ότι οι λειτουργικές συνθήκες για την βιομηχανία θα γίνουν λιγότερο ευνοϊκές σε σχέση με το παρελθόν, με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την αυστηρή εποπτεία από τις ρυθμιστικές αγορές".

  Δείκτες – Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 48,52 μονάδες (+0,57%) και βρίσκεται στις 8.553,19 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 24,55 μονάδων (+1,37%) φτάνοντας 1.820,73 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 5,60 μονάδων (+0,61%) και βρίσκεται στις 917,57 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Home Depot καθώς διαπραγματεύεται στα 23,92 δολ. με άνοδο 0,72 δολ.  ή σε ποσοστό 3,10%. Ακολουθούν η Pfizer Inc με κέρδη 3,04% στα 14,59 δολ. και η Intel στα 16,2029 δολ. με άνοδο 2,16%.

  Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η General Electric (-3,21%), η Caterpillar (-1,55%) και η American Express (-1,44%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

  Στα μάκρο της ημέρας, την πρώτη αύξηση σε τρεις μήνες σημείωσε ο πληθωρισμός το Μάιο στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως δημοσιότητας σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

  Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,1%, ενώ σε ετήσια βάση υποχώρησε 1,3%, πτώση η οποία ήταν η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 1950. Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε επίσης 0,1%, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 1,8%.

  Εξάλλου, στα 101,5 δισ. δολάρια συρρικνώθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το δ΄ τρίμηνο του 2001.

  Ωστόσο, τα στοιχεία ήταν χειρότερα των μέσων εκτιμήσεων των οικονομολόγων, οι οποίοι τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 85 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι στο δ΄ τρίμηνο το έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στα 154,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η FedEx ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών για το δ΄ τρίμηνο χρήσης. Ειδικότερα, οι ζημιές της FedEx διαμορφώθηκαν στα 876 εκατ. δολ. έναντι 241 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

  Τα έσοδα περιορίστηκαν στα 7,85 δισ. δολ. σημειώνοντας πτώση 20%. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της FactSet έκαναν λόγο για αναπροσαρμοσμένα κέρδη 51 σεντς ανά μετοχή επί πωλήσεων 8,4 δισ. δολ.
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ