Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2009 16:07

  Euroxx: Αυξάνει τιμή-στόχο για Τιτάν, διατηρεί σύσταση "equalweight"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξάνει την τιμή-στόχο για την Titan Cement στα 19,80 ευρώ από 15,10 ευρώ η Euroxx, ενώ παράλληλα διατηρεί τη σύσταση “equalweight” σε έκθεση της με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2009.

  Η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2009-2011 με σκοπό να συμπεριλάβει την επιδείνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Στα θετικά, η Euroxx αναβαθμίζει την λειτουργική κερδοφορία, κυρίως στις ΗΠΑ, καθώς η διοίκηση της εταιρείας έχει εφαρμόσει μέτρα περικοπής δαπανών από τα οποία αναμένει να εξοικονομήσει 20 εκατ. δολάρια στο σύνολο του 2009.

  Επιπλέον, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και τις κεφαλαιακές δαπάνες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει θετικές χρηματικές ροές και να αποπληρώσει τις υψηλές της υποχρεώσεις, ενώ την ίδια στιγμή θα ολοκληρώσει την κατασκευή δύο νέων γραμμών παραγωγής σε Αλβανία και Αίγυπτο.

  Τέλος, αναφορικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα, η Euroxx εκτιμά ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έτος καθώς η αδύναμη αγορά ακινήτων, παρά τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του κλάδου, η περιορισμένη ζήτηση από το δημόσιο τομέα και ο μειωμένος όγκος εξαγωγών, προκαλούν  σημαντική μείωση της ζήτησης για τσιμέντο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων