Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2009 11:28

  Τα επόμενα στοιχεία αναμένουν οι επενδυτές για κατεύθυνση στις αγορές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Χωρίς καθαρή κατεύθυνση κινήθηκαν για μία ακόμα μέρα οι βασικές ισοτιμίες καθώς η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, που καθορίζει και την πορεία των αγορών, αλλάζει από τη μία συνεδρίαση στην άλλη ανάλογα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται και τις δηλώσεις αξιωματούχων.

  Το δολάριο χάνει μεγάλο μέρος των κερδών που σημείωσε από την αρχή της εβδομάδας καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις ότι η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία και η Κινά σκέφτονται να διαφοροποιήσουν τα αποθέματά τους από δολάρια σε ομόλογα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, DmitryMedvedev, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει πετυχημένο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα αν τα οικονομικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται αποτιμούνται μόνο σε ένα νόμισμα» προκαλώντας την θέση του δολαρίου.

  Δεν ήταν μέχρι την ανακοίνωση αρνητικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή από τις ΗΠΑ καθώς και το αρνητικό άνοιγμα της WallStreet, που περιόρισε και πάλι τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου, ώστε το δολάριο να καταφέρει να ανακάμψει ελαφρώς.

  Το ευρώ κατά τις ώρες των ευρωπαϊκών συναλλαγών σημείωνε ράλι βοηθούμενο εκτός από τις ανησυχίες του BRICκαι από την ισχυρή άνοδο το οικονομικού κλίματος τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρή την Ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσε το κέντρο ZEW.

  Ξανά έως τα επίπεδα του 1.65 έναντι του δολαρίου κινήθηκε και η στερλίνα προτού δώσει πίσω μέρος των κερδών της με το άνοιγμα της Αμερικής, ωθούμενη και από τη μικρότερη της αναμενόμενης υποχώρησης του δείκτη τιμών καταναλωτή.

  Τις αρχικές του απώλειες έναντι όλων των υπολοίπων βασικών νομισμάτων αντέστρεψε και το γεν με το άνοιγμα των ΗΠΑ, καθώς το πτωτικό άνοιγμα της WallStreetέστρεψε και πάλι τους επενδυτές μακριά από επενδύσεις με ρίσκο οδηγώντας τους στην ασφάλεια του γεν. 

  Σχόλιο : Δημήτρης Κοσμίδης [ dimitris@fxgreece.gr]
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων