Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2009 10:01

  EUR/USD: Καθοδική διάσπαση του 1,3800

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πηγή: www.fxgreece.gr


  Σχόλιο

  Εμείς που παρακολουθούμε τεχνικά την αγορά γνωρίζαμε αρκετά πιο πριν και αναμέναμε την αλλαγή αυτή, τόσο από την προσέγγιση των υψηλότερων στόχων μας, όσο και από την εμφάνιση κλασσικών σημάτων αντιστροφής στο εβδομαδιαίο γράφημα. Αυτό όμως που μας βοήθησε να ακολουθήσουμε πιο αποτελεσματικά τις διακυμάνσεις, ήταν η έγκαιρη αναγνώριση της διαμόρφωσης ενός σχηματισμού κορυφής (κεφαλή με ώμους), ο οποίος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και «αγαπημένους» του EUR/USD. Τώρα για το αν οι χαμηλότεροι στόχοι από το σχηματισμό επιτευχθούν ή αν πρόκειται να εξελιχθεί σε αποτυχημένο μένει να το δούμε από την εξέλιξη της κίνησης.

  Η χθεσινή διάσπαση του 1,3800 τεχνικά ανοίγει το δρόμο για την περιοχή του 1,3430-60 ή ακόμα και την περιοχή του 1,3230-70 όπου βρίσκεται και ο χαμηλότερος στόχος όσον αφορά το σχηματισμό και τις προεκτάσεις του (4ωρο γράφημα ανάλυσης). Η περιοχή του 1,3720-40 είναι η πρώτη σημαντική στήριξη που πρέπει να ξεπεραστεί και ακολουθούν η περιοχή του 1,3650 και 1,3560-70 σαν ενδιάμεσες στάσεις.

  Προς τα πάνω οι αντιδράσεις δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν την περιοχή του 1,3900 αν όντως έχουμε να κάνουμε με έγκυρη διάσπαση και άμεση συνέχιση των χαμηλότερων στόχων, ενώ η περιοχή του 1,3940-60 είναι τα επίπεδα όπου οι διορθώσεις φτάνουν στο όριο για να μας κάνουν να ανησυχήσουμε για την εγκυρότητά του καθοδικού σεναρίου. Πάνω από αυτά τα επίπεδα η περιοχή του 1,4060-70 έρχεται στο προσκήνιο σαν αντίσταση, ενώ η περιοχή του 1,4150 είναι τα επίπεδα όπου οριοθετούν την οριστική ακύρωση του σχηματισμού και των χαμηλότερων στόχων και την πλήρη αλλαγή όσον αφορά τους στόχους και το μεσοπρόθεσμο σενάριο. Ένας αποτυχημένος σχηματισμός κορυφής συνήθως εξελίσσεται στον πιο τέλειο σχηματισμό συνέχισης της βασικής τάσης και προηγείται σημαντικών κινήσεων της αγοράς.

  Για την ώρα όμως αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια καθοδική τάση, διάσπαση των σημαντικών στηρίξεων και αλλαγή του συναισθήματος προς την πλευρά της βραχυχρόνιας τάσης που εξελίσσεται. Μέχρι αυτές οι ενδείξεις να αλλάξουν ή να αμφισβητηθούν σοβαρά, ακολουθούμε την τάση και προσδοκούμε χαμηλότερα επίπεδα…   *ΤΑΚΤΙΚΕΣ :

  Θα χρησιμοποιήσουμε τις αντιδράσεις στο πάνω Bollinger στο ωριαίο γράφημα (+15-20 pips) για πωλήσεις θέτοντας τα στοπ 40 pips πιο πάνω και έχοντας σαν πρώτο βραχυχρόνιο στόχο την επαναπροσέγγιση του κάτω Bollinger και δεύτερο τα προηγούμενα χαμηλά ή την περιοχή του 1,3720. Εναλλακτική τακτική θα ήταν η πρόσθεση θέσεων στην περιοχή του 1,3940-50 με τα στοπ για όλες τις θέσεις πάνω από την περιοχή του 1,4000.
  Πωλήσεις ίσως δοκιμάσουμε ξανά σε περίπτωση όπου δούμε κίνηση σε νέα χαμηλά έχοντας σαν νέο στόχο την περιοχή του 1,3640-60. Σε αυτά τα επίπεδα θα δοκιμάσουμε αγορές με τα στοπ κάτω από το 1,3600 και σαν στόχο την περιοχή του 1,3740…

  *Οι τακτικές οι οποίες αναφέρονται αφορούν θέσεις τις οποίες πιθανόν να ακολουθήσουμε για ιδία χρήση σε προσωπικούς λογαριασμούς, ανάλογα με την ανάλυση της αγοράς τη δεδομένη στιγμή της προσέγγισης των επιπέδων στήριξης ή αντίστασης . Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση, καθώς η αποτελεσματική τους χρήση αφορά σωστή διαχείριση του ρίσκου και την ικανότητα αναπροσαρμογής των προστατευτικών εντολών και των εντολών αποκόμισης κερδών ανάλογα με τις
  τρέχουσες συνθήκες.

  Ανάλυση: Γιώργος Αντωνάκος [
  george@fxgreece.gr ]: Έντονα πτωτικά κινήθηκε το ευρώ κατά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, φτάνοντας και ξεπερνώντας το βασικό μας στόχο και σημαντική στήριξη στην περιοχή του 1,3800-20. Οι λόγοι για την πτώση σύμφωνα με αυτά που ακούγονται και γράφονται ήταν :

  • η αλλαγή του συναισθήματος των μεγάλων παικτών γύρω από το δολάριο, μετά την απομάκρυνση του σεναρίου ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες ψάχνουν εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα,

  • η επιστροφή στις τακτικές χαμηλού ρίσκου (άρα επιστροφή στην ασφάλεια(!!!) του δολαρίου) μετά τα όχι και τόσο ευχάριστα οικονομικά νέα και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και τις νέες γεωπολιτικές ανησυχίες,

  • η μεγάλη διορθωτική κίνηση των χρηματιστηρίων και των commodities.
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων