Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2009 10:30

  EUR/USD: Ανοδική αντίδραση από τις στηρίξεις του 1,3800-10

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πηγή: www.fxgreece.gr 

     Σχόλιο:
  Η ανοδική αντίδραση για το ευρώ από τις στηρίξεις του 1,3800-10 ξεπέρασε το πρώτο επίπεδο αντιστάσεων στην περιοχή του 1,4000 και έφτασε μέχρι την περιοχή του 1,4100 όπου βρίσκεται το δεύτερο και σημαντικότερο επίπεδο αντιστάσεων. 

  Η τεχνική εικόνα σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα έχει ως εξής: Με την επιβεβαίωση των αντιστάσεων στην περιοχή του 1,4340-00 και τη διαμόρφωση ενδείξεων αντιστροφής στο εβδομαδιαίο γράφημα, οι πιθανότητες βρίσκονται προς την πλευρά της συνέχισης της πτώσης σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, η βασική ανοδική τάση από τα χαμηλά του Απριλίου βρίσκεται ακόμα εν ισχύ, καθώς ακόμα δεν έχουμε δει διάσπαση της γραμμής τάσης με ημερήσιο κλείσιμο, ούτε έχει ξεπεραστεί η τελευταία βάση (1,3800-10) που είχε διαμορφωθεί πριν τις κορυφές του 1,4340 (ημερήσιο γράφημα ανάλυσης). 

  Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, παρά τις σημαντικές ενδείξεις αντιστροφής, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πτωτική κίνηση από τις κορυφές του 1,4340 να είναι μια εκτεταμένη διόρθωση στα πλαίσια της ευρύτερης ανοδικής τάσης ή ακόμα και μέρος ενός μεγαλύτερου πλάγιου σχηματισμού.


  Tεχνικά, η επιβεβαίωση αλλαγής μιας τάσης έρχεται όταν ξεπεραστεί η τελευταία βάση που είχε οδηγήσει σε νέα υψηλά (ή χαμηλά σε μια πτωτική τάση), που στην περίπτωσή μας είναι η περιοχή του 1,3800-10. 

  Έχοντας ξεκαθαρίσει το θέμα της αλλαγής της τάσης και γνωρίζοντας τους κινδύνους, επανερχόμαστε στο σενάριο που ακολουθούμε και το οποίο βλέπει με τα υψηλά του 1,4340 τη διαμόρφωση μιας σημαντικής κορυφής για το μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Βάσει του σεναρίου του τριγωνικού σχηματισμού από τα υψηλά αυτά είναι πολύ πιθανό να έχει ξεκινήσει η κίνηση που θα οδηγήσει το ευρώ μέχρι και την περιοχή του 1,3000. Οι τεχνικές ενδείξεις όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω δείχνουν προς την πλευρά της αντιστροφής της τάσης ακόμα όμως δεν έχουμε δει την επιβεβαίωση με τη διαμόρφωση χαμηλότερων υψηλών –χαμηλών και τη διάσπαση της περιοχής του 1,3800-10. 

  Όπως μπορείτε να δείτε στο 4ωρο γράφημα της ανάλυσης, είναι πολύ πιθανό να διαμορφώνεται ένας μεγαλύτερος σχηματισμός κορυφής (Κεφαλή με Ώμους) και η ανοδική κίνηση από τα χαμηλά του 1,3800 να είναι το πρώτο μέρος της διαμόρφωσης του δεξιού ώμου
  . Αυτό θα προϋπόθετε, ότι η ανοδική αντίδραση δεν θα ξεπεράσει την περιοχή του 1,4150-60 και ότι πολύ σύντομα θα δούμε το ευρώ να επιστρέφει ξανά στην περιοχή του 1,3800. Η καθοδικής της διάσπαση δίνει πλέον και την πλήρη επιβεβαίωση της αντιστροφής ανοίγοντας το δρόμο για την περιοχή του 1,3440-60 όπου βρίσκονται οι πρώτοι στόχοι και έπειτα για την περιοχή του 1,3250. 

  Κίνηση πάνω από την περιοχή του 1,4150-60 έχει σαν επόμενο στόχο την περιοχή του 1,4230-50 και αν το ευρώ καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά δεν αποκλείεται να δούμε κίνηση έως τις προηγούμενες κορυφές. Σε αυτή την περίπτωση το σενάριο διαμόρφωσης ενός πλάγιου σχηματισμού έρχεται στον ορίζοντα ακόμα και η κίνηση σε νέα υψηλά. Θα εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο και νέα σενάρια με το που εμφανιστούν ανάλογες ενδείξεις. Για την ώρα νοιώθουμε ακόμα «ασφαλείς» με το καθοδικό μας σενάριο και παρακολουθούμε με προσοχή τις ενδείξεις για τη διαμόρφωση του σχηματισμού κορυφής που αναφέραμε πιο πάνω… 

  *ΤΑΚΤΙΚΕΣ : 

  Είμαστε με την πλευρά των πωλητών και δοκιμάζουμε πωλήσεις στα τρέχοντα επίπεδα (1,4120) με πρόσθεση θέσεων στην περιοχή του 1,4155-65 με τα στοπ πάνω από την περιοχή του 1,4200 ή πάνω από την περιοχή του 1,4270 για περισσότερη ασφάλεια. Πρώτος μας στόχος η περιοχή του 1,4000 και επόμενος η περιοχή του 1,3930. 

  Επόμενη περιοχή όπου προσφέρεται για πωλήσεις είναι αυτή του 1,4250-60…

  *Οι τακτικές οι οποίες αναφέρονται αφορούν θέσεις τις οποίες πιθανόν να ακολουθήσουμε για ιδία χρήση σε προσωπικούς λογαριασμούς, ανάλογα με την ανάλυση της αγοράς τη δεδομένη στιγμή της προσέγγισης των επιπέδων στήριξης ή αντίστασης . Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση, καθώς η αποτελεσματική τους χρήση αφορά σωστή διαχείριση του ρίσκου και την ικανότητα αναπροσαρμογής των προστατευτικών εντολών και των εντολών αποκόμισης κερδών ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες.

  Ανάλυση: Γιώργος Αντωνάκος [
  george@fxgreece.gr ]

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων