Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2009 14:21

  Ελλάκτωρ: Στα 9,20 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Proton Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε οριακή αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Ελλάκτωρ στα 9,20 ευρώ, από τα 9 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Proton Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Ιουνίου όπου διατηρεί τη σύσταση «outperform».

  Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε «ικανοποιητικά» μεγέθη για το α’ τρίμηνο του έτους, ωθούμενα από τον τομέα των κατασκευών και τα έργα παραχώρησης. Υπενθυμίζει ότι τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 26,7% στα 483 εκατ. ευρώ, ανάλογα των εκτιμήσεών της, αλλά σημαντικά υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων. Τα EBITDA κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής και των προβλέψεων της αγοράς κατά περίπου 14%, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 26,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 23 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η Proton Bank και των 21,6 εκατ. ευρώ που ανέμενε η αγορά.

  H χρηματιστηριακή αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του 2009 κατά 4,4% λόγω του τομέα των κατασκευών. Αντίστοιχα, αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη κατά 5% και 5,7% αντίστοιχα, αναμένοντας –όπως προσθέτει –διευρυμένο περιθώριο στον τομέα των έργων παραχώρησης.


  «Τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά, λαμβάνοντας υπόψη το δύσκολο περιβάλλον. Όλοι οι τομείς, με εξαίρεση το real estate, εμφάνισαν καλές επιδόσεις, ενώ ο τομέας των κατασκευών και των έργων παραχώρησης εμφάνισαν επιπλέον ώθηση. Εντυπωσιαστήκαμε ακόμη από το γεγονός ότι παρά τις οικονομικές αναταράξεις η Ελλάκτωρ καταφέρνει να κερδίζει νέα σημαντικού μεγέθους projects όπως αυτό στο οποίο αναδείχθηκε μειοδότης  στη Ρουμανία» αναφέρει η Proton Bank.

  Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι παραμένει θετική για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, επισημαίνοντας το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο παγίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ