Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2009 09:44

  ΕΤΕ: Αναβαθμίζει σε "overweight" η Euroxx, στα 23,90 ευρώ η τιμή-στόχος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Την τιμή-στόχο των 23,90 ευρώ θέτει η Euroxx για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας (από under review που είχε πριν), ενώ αναβαθμίζει και τη σύσταση σε «overweight» από «equalweight» προηγουμένως.

  Αναφερόμενη στα μεγέθη α’ τριμήνου της Τράπεζας τα χαρακτηρίζει «σχετικά ισχυρά», σημειώνοντας ότι υπερέβησαν τις μέσες εκτιμήσεις, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 317,3 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 20% των εκτιμήσεών της αλλά και των μέσων προβλέψεων, χαμηλότερα όμως σε σχέση με πέρυσι κατά 20,9%. 

  Η Euroxx αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της, συμπεριλαμβάνοντας τις τάσεις του α΄ τρίμηνου καθώς και το υπάρχον μακρο-οικονομικό και τραπεζικό outlook. 

  Σε γενικές γραμμές, με βάση τις νέες της εκτιμήσεις, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου της ΕΤΕ θα διαμορφωθούν κατά 5,2% και 0,7% χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για το 2009 και το 2010 αντίστοιχα, εξηγώντας πως καταδεικνύουν πτώση στα καθαρά κέρδη της τάξης του 17,1% για φέτος και αύξηση 23,4% για του χρόνου. 

  "Σε πρόσφατες εκθέσεις μας για άλλες μεγάλες ελληνικές τράπεζες, τονίσαμε ότι ήταν ορατές αρχικές ενδείξεις σταδιακής ανάκαμψης, ωστόσο η ισχυρή ανάκαμψη στις τιμές των μετοχών δεν καθοδηγήθηκε από θεμελιώδη στοιχεία. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο για την Εθνική, καθώς η Τράπεζα κατάφερε να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε ένα δύσκολο τρίμηνο εν τω μέσω ενός περιβάλλοντος γεμάτου προκλήσεις, υπεραποδίδοντας ξεκάθαρα έναντι μεγάλων ελληνικών τραπεζών σε τομείς - κλειδιά, με τις χρηματοοικονομικές της επιδόσεις" αναφέρει η Euroxx. 

  Επιπλέον, σημειώνει πως η μετοχή της ΕΤΕ αποτελεί top pick επιλογή της από τον κλάδο, ενώ συμπληρώνει ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου δικαιούται και σύσταση "overweight". 

  Τέλος, εκτιμά πως λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες τάσεις και το υπάρχον outlook η Εθνική Τράπεζα αποτελεί ένα "ασφαλές στοίχημα" στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, καθώς διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές και με ένα αδικαιολόγητο σημαντικό discount έναντι των εγχώριων τραπεζών ιδρυμάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ