Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Αυγ-2018 23:30

  8ήμερο ανοδικό σερί για τον Nasdaq, απώλειες για τους Dow Jones και S&P

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  8ήμερο ανοδικό σερί για τον Nasdaq, απώλειες για τους Dow Jones και S&P

  Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης η Wall Street με τον Nasdaq να πετυχαίνει το πρώτο οκταήμερο ανοδικό σερί από τον Οκτώβριο υποβοηθούμενος από το νέο ρεκόρ της Amazon, ενώ οι δύο άλλοι δείκτες δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το αρνητικό πρόσημο. 

  Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,29% ή 75 μονάδες, ο ευρύτερος S&P σημείωσε απώλειες της τάξης των 4 μονάδων ή 0,14%, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη ύψους 0,04% ή 3,5 μονάδων. 

  Στις επιμέρους μετοχές, ξεχώρισαν αυτές της Amazon και της Apple με την πρώτη να αναρριχάται σε νέο ρεκόρ μετά από άνοδο 0,6%, ενώ η δεύτερη έκλεισε με κέρδη 0,8%. 

  Στα μάκρο της ημέρας, κατά 6.000 υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κοντά στα ιστορικά χαμηλά. Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 6.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 213.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 4 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 

  Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, υποχώρησαν κατά 3,7% τα έσοδα τριμήνου της εταιρείας media, Viacom Inc., εξαιτίας της υποχώρησης των διαφημιστικών πωλήσεων και των προμηθειών που εισπράττει από τις εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, που διερευνά το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη CBS Group, μειώθηκαν στα 522 εκατ. δολάρια ή 1,29 δολάρια ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο, έναντι των 683 εκατ. δολαρίων ή 1,70 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Αύξηση κατέγραψαν οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής της Victoria’s Secret, L Brands. Συγκεκριμένα για τον Ιούλιο, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 849,7 εκατ. δολάρια από τα 767,7 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι συγκρίσιμες πωλήσεις ήταν σχεδόν αμετάβλητες.

  Η Booking Holdings, η εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω διαδικτύου, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 977,4 εκατ. δολάρια ή 20,13 δολάρια ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 720,2 εκατ. δολάρια ή 14,39 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων