Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Αυγ-2018 10:22

  Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

  Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων. 

  Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3% και ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη 0,41%.

  Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,26%, ο γερμανικός Dax καταγράφει άνοδο 0,42% και ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά κατά 0,27%. 

  Κέρδη και στην περιφέρεια με τον ισπανικό IBEX να ενισχύεται κατά 0,28%, τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει κέρδη 0,62% και τον πορτογαλικό PSI να σημειώνει άνοδο 0,06%. 

  Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, στα κέρδη επέστρεψε η γερμανική τράπεζα Commerzbank  στο β΄ τρίμηνο, καθώς η τράπεζα εστίασε σε μια μεγάλη αναδιάρθρωση. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 272 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 277 εκατ. ευρώ. Στο αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι είχε καταγράψει ζημιές 640 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στο β΄ τρίμηνο στα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 389 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 179 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια διαμορφώθηκαν στα 84 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα προσάρμοσε ελαφρώς τις εκτιμήσεις για το 2018, και ανακοίνωσε πως αναμένει υψηλότερα επαναλαμβανόμενα κέρδη.

  Ελαφρώς χαμηλότερα του αναμενόμενου ήταν τα λειτουργικά κέρδη της Deutsche Post στο β΄ τρίμηνο, εν μέρει λόγω της προβληματικής μονάδας ταχυδρομείου και δεμάτων. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν στα 747 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο από τα 841 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 762 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη από τη μονάδα ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού εμπορίου και δεμάτων, μειώθηκαν κατά το ήμισυ και περισσότερο, στα 108 εκατ. ευρώ από τα 260 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, λόγω του υψηλότερου κόστους μεταφοράς και προσωπικού.

  Στην Ιταλία, η UniCredit ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους και των καθαρών απομειώσεων για δάνεια και προβλέψεις. Τα καθαρά κέρδη της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 1,02 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 945 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,3% στα 4,95 δισ. ευρώ, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από το trading, μειώθηκαν. Οι λειτουργικές δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 2,66 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 2,86 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι καθαρές απομειώσεις δανείων και προβλέψεων, μειώθηκαν σχεδόν 24% στα 504 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων