Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Ιουλ-2018 13:11

  Fitch: Τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα ανακάμπτουν μετά το τέλος του 2016

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Fitch: Τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα ανακάμπτουν μετά το τέλος του 2016

  Η έκδοση καλυμμένων ομολόγων έχει αποκτήσει σημαντικό momentum λόγω της βελτίωσης της εμπιστοσύνης της αγοράς και της αποδεδειγμένης ισχύος του νομικού πλαισίου καλυμμένων ομολόγων της χώρας, αναφέρει ο Fitch Ratings.

  Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι η συνολική αξία των ενυπόθηκων καλυμμένων ομολόγων με αξιολόγηση από τον ίδιο, έχουν αυξηθεί στα 8 δισ. ευρώ από τα 2,2 δισ. ευρώ μετά από το τέλος του 2016, ενώ το 27% των νέων εκδόσεων αφορά σε δημόσιες και ιδιωτικές προσφορές.

  Την ίδια στιγμή, το μέγεθος του συνόλου των καλυμμένων ομολόγων έχει αυξηθεί στα 11 δισ. ευρώ το Μάιο του 2018, από τα 3,5 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2016.

  Ο αποκλεισμός των καλυμμένων ομολόγων από τα capital controls που επιβλήθηκαν το 2015, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλιστεί η έγκαιρη πληρωμή τόκων και κεφαλαίου σε όλα τα καλυμμένα ομόλογα μέχρι στιγμής.

  Επιπλέον, το νομικό πλαίσιο των ελληνικών καλυμμένων ομολόγων περιλαμβάνει την απαλλαγή από το bail-in των πλήρως εγγυημένων καλυμμένων ομολόγων, στο σενάριο εξυγίανσης του εκδότη, δημοσίου ή επιχείρησης.

  Τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα βαθμολογούνται με αξιολόγηση ΒΒ-.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων