Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Μαϊ-2018 11:26

  Αυξάνονται κι άλλο τα shorts στη Folli Follie – Νέες αναταράξεις στη μετοχή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Εντείνεται η "επίθεση" των funds στη μετοχή της Folli Follie, με το "νεοεισερχόμενο" στην ελληνική αγορά  Oasis Investments II Master Fund LTD να αυξάνει μέσα σε δύο 24ωρα τις αρνητικές καθαρές του θέσεις στην ελληνική εισηγμένη, τις οποίες είχε ανοίξει πριν μία περίπου εβδομάδα. Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι το fund διατηρεί πλέον ιδιαίτερα υψηλές short θέσεις στην FF, γεγονός που δείχνει ότι οι δύσκολες μέρες της στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, θα έχουν και συνέχεια.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το fund που έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν και το οποίο έγινε γνωστό στην αγορά χθες όταν και δημοσιοποιήθηκε το άνοιγμα short θέσεων στην Folli Follie, προχώρησε σε αύξηση των επιθετικών του κινήσεων στις 11 Μαΐου και στο 0,90% επί των μετοχών της εισηγμένης, τν στιγμή που δύο ήμερες νωρίτερα (8 Μαΐου) οι θέσεις του έφταναν το 0,75%.

  Με τα μέχρι στιγμής γνωστοποιημένα στοιχεία, είτε από την Ε.Κ είτε από δηλώσεις των ίδιων των εκπροσώπων των funds, τρεις είναι πλέον οι διεθνείς "παίκτες" που σορτάρουν τη μετοχή της εισηγμένης - το QCM, το Ocean wood Capital Management και το Oasis Investments II Master Fund LTD, και σε συνδυασμό με την υποβάθμισή της από την MSCI, τα σήματα που στέλνονται τόσο στην ίδια την εισηγμένη όσο και στο σύνολο της αγοράς στην οποία η επενδυτική εμπιστοσύνη είχε τραυματιστεί από τις αρχές του μήνα, προοιωνίζουν μία δύσκολη πορεία τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

  Το γεγονός ότι η ορατότητα που αναμένεται να δοθεί σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις της FF από τους ελέγχους που θα κάνει η ανεξάρτητη διεθνής ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young θα πάρει ακόμη χρόνο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αισιοδοξία και η σταθερότητα που υπήρχε πριν ένα μήνα θα αργήσει να επιστρέψει.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα η μετοχή της εισηγμένης δέχθηκε νέες πιέσεις σήμερα οι οποίες ξεπέρασαν το 8%, ενώ χθες σημείωσε νέα βουτιά η οποία ξεπέρασε το 10%. Σημειώνεται ότι από τις 3 Μαΐου όπου το QCM αποκάλυψε σε παρουσίασή του στη Νέα Υόρκη τις ανησυχίες και αμφιβολίες του για τα οικονομικά στοιχεία της εισηγμένης προκαλώντας δύο απανωτά limit down, οι απώλειες φτάνουν το 58%.

  Παράλληλα, οι shorts και σε άλλες μετοχές του Χ.Α επιμένουν και δεν αλλάζουν τις θέσεις τους, ειδικά στις ελληνικές τράπεζες, και αυτό επίσης διαμορφώνει αρνητικές προοπτικές για την αγορά. Τα τρία βρετανικά funds, Marshall Wace, Lansdowne Partners και Oceanwood Capital Management, δεν έχουν προχωρήσει σε καμία αλλαγή από τις 17 Απριλίου στα shorts τους στον τραπεζικό κλάδο, ενώ από τις 30 Απριλίου το Lansdowne Partners επιμένει 1,24% short στη ΔΕΗ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων