Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαϊ-2018 14:40

  Goldman Sachs: Cash is King - γιατί συστήνει overweight θέσεις στα μετρητά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Goldman Sachs: Cash is King - γιατί συστήνει overweight θέσεις στα μετρητά

  Διατηρεί την risk-on στρατηγική στις αγορές η Goldman Sachs με overweight στάση στις μετοχές και τα εμπορεύματα, ουδέτερη στάση στην πιστωτική αγορά και underweight στάση στα ομόλογα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, στο νέο περιβάλλον το οποίο πλέον κυριαρχεί στις αγορές και με τις αυξήσεις επιτοκίων των ΗΠΑ να συνεχίζονται, η μείωση του ρίσκου είναι απαραίτητη, και για αυτόν το λόγο αναβαθμίζει τις θέσεις σε μετρητά σε overweight για το επόμενο τρίμηνο.

  Όπως επισημαίνει, τα ομόλογα έχουν βρεθεί υπό συνεχή πίεση, με τα εμπορεύματα να σημειώνουν ισχυρά κέρδη και τις μετοχές να παραμένουν "κολλημένες" στα ίδια περίπου επίπεδα. Ο συνδυασμός της επιβράδυνσης της ανάπτυξης, με την ενίσχυση του πληθωρισμού των ΗΠΑ και την υψηλότερη πολιτική και γεωπολιτική αβεβαιότητα, μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι μετοχές στη συνέχιση της ανοδικής τους πορείας.

  Επίσης, το λιγότερο υποστηρικτικό μακροοικονομικό σκηνικό οδηγεί και αυτό σε ένα νέο καθεστώς με υψηλότερη μεταβλητότητα για τις μετοχές. Αυτό σημαίνει ότι οι αποδόσεις των μετοχών το επόμενο διάστημα θα είναι χαμηλότερες, όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, και για αυτό συστήνει αύξηση των θέσεων στα μετρητά. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση του κινδύνου στα χαρτοφυλάκια, και με την Fed να αυξάνει τα επιτόκια αυτό κάνει τα μετρητά πιο ελκυστικά σε σύγκριση με άλλα assets.

  Η G.S ωστόσο σημειώνει πως διατηρεί την θετική της στάση στις μετοχές καθώς εκτιμά ότι οι κίνδυνοι μίας bear market ή μίας ύφεσης είναι χαμηλοί. Και οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ήδη χαμηλότερες λόγω του ισχυρού sell-off του Φεβρουαρίου, ενώ η εικόνα της κερδοφορίας των εταιρειών είναι πολύ καλή.

  Αντίθετα, στην αγορά ομολόγων η άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, εν μέρει λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο. Οι short θέσεις και οι αποτιμήσεις των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων μπορεί να περιορίσουν την πτώση της αγοράς και για αυτό η G.S προτιμά τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

  Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, διατηρεί την overweight στάση της, τονίζοντας ότι ήταν η κατηγορία assets με τις καλύτερες αποδόσεις από τις αρχές του έτους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έχουν τα ισχυρότερα περιθώρια ανόδου το επόμενο διάστημα, κυρίως το πετρέλαιο και ο χαλκός.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων