Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Μαϊ-2018 17:00

  "Μπερδεμένη" η Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Μπερδεμένη" η Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:13

  "Μπερδεμένα" σήματα από την Fed έλαβε κατά πως φαίνεται το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι δείκτες καταγράφουν ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα, ενώ η αρχική τους αντίδραση ήταν ανοδική.

  Ειδικότερα, στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 0,15%, ο ευρύτερο S&P υποχωρεί κατά 0,16%, ενώ αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,21%.

  Σημειώνεται ότι αμετάβλητο διατήρησε – με ομόφωνη απόφαση - το βασικό της επιτόκιο η Fed, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα και πως η άνοδός του κοντά στον στόχο του 2% θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα. Η Fed αύξησε τελευταία φορά το επιτόκιο τον Μάρτιο, τοποθετώντας το στο εύρος του 1,5-1,75%.

  Σύμφωνα με ξένα μέσα, η κάπως πιο "επιθετική" διατύπωση της Fed υποδεικνύει πως ο ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ είναι περισσότερο ανήσυχη για τον πληθωρισμό, αλλά πολύ ανήσυχη. 

  H μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 4,5%, ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Οι ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκαν σήμερα, μεταξύ άλλων, με τις CVS Health και Estee Lauder που ανακοίνωσαν κέρδη καλύτερα του αναμενομένου, όπως και οι Garmin και Clorox.

  Συνολικά, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σύμφωνα με το FactSet, το 79,1% των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P 500 έχουν δημοσιοποιήσει αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου.

  Μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη η Kraft Heinz και η Tesla, μεταξύ άλλων.

  Πάντως, το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας αναμένεται να κρατήσουν αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, περιμένοντας πιθανότατα τον Ιούνιο για την επόμενη κίνηση τους. Οι περισσότεροι αναλυτές συνεχίζουν να εκτιμούν ότι η τράπεζα θα πραγματοποιήσει συνολικά τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018, όπως και το προηγούμενο έτος.

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ερευνητικό Ινστιτούτο ADP έδειξαν ότι ο αμερικανικός ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 204.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 190.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

  "Η αγορά εργασίας διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό ισχυρής ανάπτυξης της απασχόλησης, με ελάχιστα σημάδια επιβράδυνσης", αναφέρει στην έκθεση του το ADP, ενώ εκτιμά ότι με τον υφιστάμενο ρυθμό η ανεργία δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμα και κάτω από το επίπεδο του 4%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων