Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Απρ-2018 17:00

  Μικτά πρόσημα στη Wall Street

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μικτά πρόσημα στη Wall Street

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:25

  Αρνητικό είναι το κλίμα πλέον στη Wall Street, καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και του κλάδου της υγείας επιβάρυναν την ευρύτερη αγορά.

  Οι δείκτες έκαναν ανοδική εκκίνηση, καθώς σειρά επιχειρηματικών deals και ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων ενίσχυσαν αρχικά το επενδυτικό αίσθημα, ωστόσο τώρα ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,57%, εν μέσω υποχώρησης της μετοχής της Microsoft, ενώ και ο S&P 500 γύρισε σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας 0,35%, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. 

  Ο Dow Jones, που έλαβε αρχικά ώθηση από τη μετοχή της McDonald's, τώρα κινείται μεταξύ οριακών κερδών και απωλειών, Jones, με τη Boeing να πρωταγωνιστεί αρνητικά και τις McDonald's και Apple να σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις. 

  Στο μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών, η εταιρεία logistics Prologis ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την DCT Industrial Trust έναντι 8,4 δισ. δολ., ενώ και η Marriott Vacations επίσης προχωρά στην εξαγορά της ανταγωνίστριας ILG έναντι 4,7 δισ. δολ. Την Κυριακή η T-Mobile ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Sprint έναντι 26 δισ. δολ. 

  Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, η μετοχή της McDonald's σημειώνει άνοδο άνω του 4%, αφότου ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα. Και τα κέρδη της Allergan ήταν βελτιωμένα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 

  Μέχρι στιγμής, από τις εταιρείες που απαρτίζουν τον S&P 500 πάνω από τις μισές έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους για το α' τρίμηνο και το 79,3% έχει ανακοινώσει καλύτερα του αναμενομένου κέρδη, σύμφωνα με το FactSet.

  Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι αμερικανικές δαπάνες ανέκαμψαν το Μάρτιο, ενώ τα εισοδήματα συνέχισαν να αυξάνονται, σε μια ένδειξη ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλύτερη οικονομική ανάπτυξη φέτος.

  Οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, μια μέτρηση των δαπανών των νοικοκυριών για οτιδήποτε, από πλυντήριο πιάτων μέχρι και βιβλία, αυξήθηκαν κατά 0,4% το Μάρτιο σε προσαρμοσμένη βάση, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

  Η αύξηση των δαπανών αποτυπώνει την ανανεωμένη δυναμική μετά από μια επιβράδυνση νωρίτερα φέτος, όταν οι δαπάνες αυξήθηκαν 0,2% τον Ιανουάριο και ήταν αμετάβλητες το Φεβρουάριο.

  Οι καταναλωτικές δαπάνες αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής παραγωγής, καθιστώντας τις βασικό μοχλό της οικονομίας.

  Τα προσωπικά έσοδα, που μπορεί να προέρχονται από μισθούς και επενδύσεις, αυξήθηκαν 0,3% το Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για 0,4%.

  Τα διαθέσιμα προσωπικά έσοδα, ή τα μετά από φόρους έσοδα, επίσης αυξήθηκαν 0,3% σε μηνιαία βάση το Μάρτιο.

  Στο μεταξύ, οι καταναλωτές αποταμίευσαν λιγότερα. Ο δείκτης ατομικής αποταμίευσης το Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 3,1%, σε σχέση με το 3,3% του Φεβρουαρίου.

  Ο δείκτης τιμών για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, διαμορφώθηκε στο 2% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, αλλά ήταν αμετάβλητος σε μηνιαία βάση.

  Εκτός των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, οι τιμές διαμορφώθηκαν στο 0,2% το Μάρτιο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων