Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Απρ-2018 16:48

  Με σύσταση buy αρχίζει την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Πίστης η Merit

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με σύσταση buy αρχίζει την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Πίστης η Merit

  Ως μια μετοχή σημαντικής αξίας, χαρακτηρίζει η Merit την Ευρωπαϊκή Πίστη, για την οποία αρχίζει κάλυψη με σύσταση "αγορά" και τιμή - στόχο τα 5,5 ευρώ, επίπεδο που υποδηλώνει άνοδο 47% από την τρέχουσα τιμή. 

  Σύμφωνα με τη Merit, η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι μια μετοχή που διαθέτει: 1) ελκυστική αποτίμηση, 2) ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο που υπεραπέδωσε την αγορά κατά την κρίση, 3) ισχυρή θέση φερεγγυότητας, 4) έκθεση σε υψηλό περιθώριο αστικής ευθύνης και 5) θετική μακροοικονομική δυναμική. 

  Η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντική έκπτωση (discount) έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου, αφού βρίσκεται στο 0,8x με όρους P / BV με βάση τις εκτιμήσεις του 2018 και 0,7x με όρους P/BV σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του 2019. Αυτό υποδηλώνει discount 19% και 24% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο, γεγονός που δεν δικαιολογείται από την υψηλότερη παραγωγή ROE, εκτιμώμενο στο 13% το 2019Ε έναντι ενός μέσου ROE της τάξεως του 10% στην Ευρώπη. Στην τιμή-στόχο, η μετοχή αποτιμάται με 1,2x σε όρους P/BV με βάση τις εκτιμήσεις του 2018. 

  Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η έκτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 4,6% το 2016. Ωστόσο, η εταιρεία κατέχει την δεύτερη θέση στην αγορά αυτοκινήτων με μερίδιο αγοράς 10,8%.  Η εταιρεία ακολουθούσε μια διαφοροποιημένη στρατηγική από τον ανταγωνισμό εστιάζοντας στην ανάπτυξη του δικτύου της και όχι στο κανάλι διανομής. Ως εκ τούτου, κατόρθωσε να ξεπεράσει την αγορά κατά τη διάρκεια της κρίσης και έδωσε αύξηση CAGR 5,2%. 

  Ο δείκτης φερεγγυότητας (SCR) ανήλθε στο 125,4% τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ ο δείκτης ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων (MCR) ανήλθε στο 279,2%, πολύ πάνω από τα ελάχιστα όρια. Κατά την άποψη της Merit, η ισχυρή κεφαλαιακή θέση ενδέχεται να αφήνει περιθώρια για υψηλότερες από τις αναμενόμενες πληρωμές μερισμάτων μεσοπρόθεσμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων