Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Απρ-2018 23:24

  Τέλος στο πενθήμερο πτωτικό σερί για τον Dow Jones

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τέλος στο πενθήμερο πτωτικό σερί για τον Dow Jones

  Με κέρδη κατάφερε να τερματίσει ο Dow Jones, για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ανακάμπτοντας από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά, καθώς βρήκε στήριγμα στη μετοχή της Boeing.

  Η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε 4,2%, αφότου ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, βοηθώντας τον Dow να καταγράψει κέρδη 0,25% στις 24.083,83 μονάδες.

  Σε θετικό έδαφος γύρισε και ο S&P 500, που έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 2.639,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε οριακά 0,05% στις 7.003,74 μονάδες.

  Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν σημαντική πτώση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ κινήθηκαν και μεταξύ κερδών και απωλειών, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. 

  Παράλληλα, αφομοιώνουν και τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. 

  Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην αγορά των ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς, όχι απλώς παρέμεινε πάνω από το ψυχολογικό όριο του 3%, αλλά αυξήθηκε και περαιτέρω. Συγκεκριμένα η απόδοση του Treasury ενισχύθηκε κατά 4,3 μονάδες βάσης στο 3,026%, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2013.

  Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων μπορούν να επιβαρύνουν τις αγορές μετοχών, καθώς τα ομόλογα αρχίζουν να έχουν καλύτερες αποδόσεις για τους επενδυτές απ’ ό,τι οι μετοχές, ενώ παράλληλα οδηγούν και σε άνοδο του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις. 

  Η πρόσφατη μεταβλητότητα στη χρηματιστηριακή αγορά σημειώνεται παρά τις ανακοινώσεις σειράς ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων. 

  Μέχρι σήμερα, πάνω από το 80% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη τους. Ωστόσο, συχνά τα ισχυρά αυτά αποτελέσματα δεν έχουν κατορθώσει να δώσουν ώθηση στις μετοχές των αντίστοιχων εταιρειών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων